31 Ocak 2007 Çarşamba

E.D.D.A

Selam Arkadaşlar e.D.D.a 2006 yılında kurulan rock müziğin genç amatör gruplarından biridir. İstanbul avcılarda kurulan grupta birinci hedef rock müziğe yeni bi soluk getirmek ve nefesleri kesmek.. Göstermiş olduğunuz ilgi ve anlayıştan dolayı teşekkür ederiz...herşey e.D.D.a. için...sloganıyla ..

-Grubun Web Sitesi : http://edda.anatolianrock.com

Cold Aggression

Grubun 3 elemanı Alaz, Sinan, Canberk daha önce bir buçuk sene kadar süren Moonfall grubunda beraber çaldılar. Moonfall un 3. konserlerinden sonra dağılmasıyla yeni elemanlarla 2006 Ağustosta Cold Aggression kurulmuş oldu ve grup şuan aktif müzik yapmakta..

-Grubun Web Sitesi : http://coldaggression.anatolianrock.com

Darbeli Matkap

Grup 1990 anne karnından cıktıktan 12 gun sonra calısmalara baslamıs olup,, suna kadar(2006)yaklasık "16 yıldır calısmalara devam etmıstır.. anadan dogma yeteneklı bu cocuklar gunumuz rock muzigin gelecegıdırr... taygun ergene[taco] ve barış başdoğan[mbb] tarafından kuruldu müziğin çok çeşitli ama genel anlamda alternatif rock ve nu metal türlerinin bir karışımı şeklinde müzik yapmaktadır grubumuzun sarkılarının söz(taco) müzikleri ise (mbb) tarafından yapılmaktadır..

-Grubun Web Sitesi : http://darbelimatkap.anatolianrock.com

Mono-Tone

2005'in Aralık ayında Lead Gitarist Semihle tanışan Barış Mono-Tone'un ilk adımlarını atmaya başladı.Semih'in arkadaşı olan Emre'yi gruba çağırması üzerine Vokal-Barış,Lead Gitar-Semih,Ritm Gitar-Emre olmak üzere grup çekirdek kadrosunu oluşturdu.İkinci stüdyo provasında tanıştıkları davulcu Murat gruba dahil oldu.2005 yılı'nın 31 Aralık sabahı Semih'in arkadaşı Sedat bass gitar görevini üstlendi ve aynı gün grup ilk konserini verdi... Konserlerine ve bar programlarına devam eden grup demo hazırlıklarına da hız verdi... Sedat ve Murat gruptan ayrımıştır.İkisinede yardımları için teşekkür ediyoruz.Biten sadece grup beraberliğimizdir arkadaşlığımız hala devam etmektedir... Mono-Tone Bass'ta Mustafa, Davulda Gökhan ile yoluna devam etmekte...

-Grubun Web Sitesi : http://monotone.rockmekan.com

Rock-I

Grup 2005 yılının aralık ayında bursa da kuruldu.onurun öncülüğüyle ozanı araması daha sonra ilk grup arkadaşı olan hakana ulaşmasıyla devam etmiştir basçı ise hakanın yakın arkadaşı olan gürseli gruba dahil etmemizle grup yerine oturdu. grup ismini koyarken biraz zorlandık mademki bursada kurulduk bizde bursanın ilk ismi olan prusia koyalım dedik.

-Grup Elemanları :

elektro gitar : onur

bağlama : onur

elektro gitar : ozan

bateri : hakan

bas gitar : gürsel

vokal : can

vokal : esra

-Grubun Web Sitesi : http://rocki.anatolianrock.com

Curcuna

2005 yılının son aylarında dört ayrı grubun birleşiminden oluşan CURCUNA çalışmalarına son sürat devam etmekte... "Alternatifleri ne kadar çoğaltırsanız aklınız o kadar karışabilir."- H. Taner.

-Grubun Web Sitesi : http://curcuna.rockmekan.com

Düş Kapanı

Düşkapanı 2003 yılında müzik hayatına ilk adımlarını attı.Bora,Anıl,Mert,Efecan olmak üzere 4 kişi ile oluşturulan grup daha sonra çeşitli anlaşmazlıklardan dolayı yol ayrımına girdi. Efecan ve Mert'in gruptan ayrılması ile çalışmalara bir süre ara verildi.Bu ayrılıktan 3 ay sonra Aytuğ ile tanışan Bora Aytuğ'nun yeteneklerini denemek için bir süre onuda stüdyolara götürmeye başladı. Ve işte gerçek anlamda DÜŞKAPANI o zaman oluşmaya, sağlam temeller atmaya başladı. Aytuğ gruba müthiş bir uyum sağlayınca, Aytuğ'un bass gitara getirdiği solukla grup uzun zamandır yaşadığı bass gitar sorununu kökünden halletmiş oldu. Daha sonra ise grup işi artık profesyonelliğe döktü. Yerel televizyon kanallarında ve ufak çaplı konserlerde sahne almaya başlayan grup,her geçen gün daha da iyiye gitmekte..En kısa zamanda demo albümlerini yayınlayacak olan grup çeşitli yarışmalar içinde sıkı bir hazırlık dönemine girdi. Müziğe getirdikleri yorumları ile şimdiden belli bir kesimin ilgi odağı oldular. Başarılarının devamını diliyor ve en kısa sürede demolarını yayınlamalarını bekliyoruz...

-Grubun Web Sitesi : http://duskapani.rockmekan.com

Garez

GaReZ Şubat-2005'te Ankara'da kurulmuştur. Grup bugüne kadar Ankara'da birçok üniversite (Ankara, Hacettepe, Gazi…) ve barda konser vermiştir. GaReZ Alternatif ve Hard rock türünde müzik yapmaktadır. Grubun beş şarkıdan oluşan demosu bulunmaktadır.

-Grup Elemanları :

Vokal : Murat HARMAN

Gitar : Serkan ATAKAN

Bas Gitar : DEDE

Davul : Arda AKALIN

Gitar : Giray BAYER

-Grubun Web Sitesi : http://garez.anatolianrock.com

Metan

MeTan grubu 2006 yılında kuruldu. Grup üyelerinin farklı şehirlerde olmasından dolayı yazları ve sömestirlerde bir araya gelebilmekteyiz..

-Grubun Web Sitesi : http://metan.anatolianrock.com

Batarya

Grup 2006 yılında kurulup çalışmalarına kendilerine ait stüdyoda devam etmektedir. Grubun temelleri grubun gitaristi Arda ve bas gitaristi Aral tarafından lise yıllarında atılmıştır. Lise yıllarından beri birlikte olan Arda ve Aral Daha sonra Tayfun'la(Davul) tanışmışlardır...

-Grubun Web Sitesi : http://batarya.anatolianrock.com

Bukalemun

Bukalemun grubu 2001 yılının sonlarına doğru birlikte müzik yapmaya başladı. Cover çalışmaları ile geniş bir repertuar oluşturdu. Zaman içerisinde gruptaki değişimlerle yavaş yavaş son halini alan Bukalemun, 2004 yılına gelindiğinde 130 şarkılık bir repertuarla Beyoğlu'nda çeşitli barlarda çalmaktaydı. Gitar Bar, Jazz Stop, Queen Bar gibi mekanlarda, H2000 demo sahnesinde, birçok üniversite şenliği ve partisinde sahne alan grup, 2 sene kadar gözden ırak, kapılar ardında kendini beste çalışmalarına verdi. 2006 yılında yeniden "dur bi hortlayalım" diyen Bukalemun, Nokia Supersound'u fırsat bilip... su yüzüne çıktı..

-Grubun Web Sitesi : http://bukalemun.rockmekan.com

Amat

2004 Yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde faliyete başlayan AMAT grubu, değişen grup elemanlarıyla son halini almıştır.

-Grubun Web Sitesi : http://amat.anatolianrock.com

Tribalize

TRİBALİZE; TRİBALİZE ARKADAŞLAR 2004 YILINDA AYNI SİTEDE OTURAN VE AYNI LİSE'DE OKUYAN 3 YAKIN ARKADAŞTAN KURULMUŞTUR. AMACIMIZ MÜZİK ADINA BİRŞEYLER YAPMAK, MÜZİK YAPARKEN DENEYİM KAZANMAK VE SONUNDA KENDİMİZDEN BİRŞEYLER KATARAK İNSANLARA SUNMAK.YANİ BİR BAKIMA MAKARNA YAPMAK; AMA SOSUNU UYGULARKEN KENDİMİZDEN AYRI TATLAR UYGULAMAKMÜZİGİ SEVEREK YAPIYORUZ,MÜZİK BİZİM İÇİN BİR İFADE ARACI TABİ İYİ KULLANILDIKÇA... MÜZİGİ SEVEREK YAPAN, KENDİNE ÖZGÜ OLAN, MÜZİK ADINA BİRŞEYLER KAZANDIRAN VE ÖRNEK OLAN HERKESE SONSUZ TESSEKKÜRLER...

-Grubun Web Sitesi : http://tribalize.anatolianrock.com

Apoplexy

Grup 2001 yılında baterist Bahadır Arslan ile gitarist Burak Kahraman tarafından bir lise grubu olarak kuruldu (Ankara Atatürk Lisesi). Okulun tecrübeli basçılarından Kemal Can Oral ve çocukluğundan beri piyano eğitimi alan Yasemin Türkyılmaz da gruba dahil olunca grubun çizgileri yavaş yavaş belli olmaya başladı. Grup ilk kez, elemanlar 15-16 yaşlarındayken bir okul konserinde sahneye çıktı ve progressive metal türündeki şarkılarına ek olarak Dream Theater'dan A Change of Seasons'u çalarak gözleri üzerine topladı. Birçok farklı vokalistle birçok konser verdikten sonra vokalist Seçil Özdemir gruba katıldı ve 2003 yılında ilk şarkıları Arayış'ı kaydettiler. Şarkının, Zor müzik dergisinin compilation cdsinde yer bulmasıyla grup adını daha büyük bir kitleye duyurmuş oldu. Liseden mezun olduktan sonra farklı üniversitelere girdikleri için aralarında mesafe bulunan grup üyeleri bağlantılarını koparmayarak kendi besteleri üzerinde yoğunlaştılar. Seçil'in ayrılmasıyla yeni vokalist Beren Öcal gruba dahil oldu ve uzun bir sessizlikten sonra 4 şarkılık yeni demoları Sun of Paradise' ı kaydetmek üzere stüdyoya kapandılar. Nisan 2006'da dinleyiciyle buluşan Sun of Paradise demo albümünde 3 yeni şarkı dışında daha kaliteli bir kayıt ve birkaç modifikasyonla Arayış şarkısı da mevcut.

-Grubun Web Sitesi : http://apoplexy.anatolianrock.com

Kola

2003 yılında öncedende arkadaş olan Alp ve Murat kadköyde buluştu ne yapacaklarını düşünürken cafe ye gitmeye karar verdiler. Daha sonra cafeye gidipte tıkılıp kalacağımıza stüdyoya gidelimde azcık çalar eyleniriz dediler ve lay lay lom un yolunu tuttular ve o gün Kola grubu kuruldu. Tarz punk rock olarak belirlendi Murat ve Alp daha önce birçok grupta müzik yapmışlardı Alp vokalistti ve ritim gitar çalıyordu. Murat ise davul çalıyordu ve geri vokal yapıyordu. Hemen bir bass gitarist arayışına girdiler ve şu an Erotik Karete adlı grubun vokalistliğini yapan Erhen Kabakçı’yla anlaştılar. Erhan Alp’in arkadaşıydı zaten birkaç stüdyo ve ev çalışmasından sonra şarkılar yavaş yavaş çıkmaya başladı. Daha sonra Erhan birgün artık müzik yapmamaya karar verdiğini açıkladı netten kadro yine iki kişi kalmıştı ama gurubun imdadına erhan kabakçınında kardeşi olan Eren Kabakçı koştu. Daha doğrusu Alp Eren’e bizle çalmak istermisin diye sorunca olumlu cevap aldı. Eren tam bir blues gitaristiydi ve solo gitar çalıyordu. Yani bir bassçıya ihtiyaç vardı Alp ve Eren’in. Ortak arkadaşı olan aras bass için ideal adamdı ve ona teklif edildi oda olumlu cevap verince Kola’nın kadrosu tamamlandı. Yalnız şöyle bir problem vardı Alp İngiltere’de okuduğu için sürekli yurt dışında oluyordu. Tatillerde Türkiye’ye dönebiliyordu ve bu Kola’nın çalışmalarını etkiliyordu. Grup ortak bir kararla Alp in bass gitara geçmesine karar verdi yeni vokal Aras’tı. Zaten Aras daha önceleri profesyonel bir gurupta rap vokalisti olarak yer alıyordu. Punk onun için biraz yeniydi ama üstesinden gelmekte zorlanmadı ve Kola artık son halini almıştı. Şimdi iş şarkıları oturtmakta ve konserlere çıkmaktaydı ve ilk konserini Galatasaray Lisesi festivalinde verdi ve ilk kavgasınıda burada yaptı. Aras mikrofon başına geçipte “Biz grupça Fenerbahçeliyiz ve Galatasaraylılarıda hiç sevmeyiz.” deyince ordaki bir grup sahneye doğru yöneldi. Kola ile birlikte gelen seyircilerde onlara doğru yöneldi güvenliğinde müdahalesiyle olay büyümeden önlendi. Ama güvenlik önlemi olarak Kola sahneden erken ayrılmak zorunda kaldı. Daha sonra Kadıköy gençlik merkezinin düzenlediği festivalde Göksel’in alt gurubu olarak sahne aldı ve son olarak kalamıştaki bir konsere sahne aldı ve bu konserdede malesef olay çıktı bir kişinin kafası yarıldı 2 kişi hafif yaralandı. Bostancı Gösteri Merkezinde Kasdav yarışması öncesi Eren bıçaklanmaktan son anda kurtuldu. Böyle şansızlıklara rağmen Kola adını yavaş yavaş duyurdu ancak nedense punk camiyası Kola’yı bir türlü sevemedi. Müzik dinleyicileri çok sevsede punk tarzı müzik yapan arkadaşlarda Kola’ya karşı bir antipati oluştu. Kola’nın kısa zamanda adını çok duyurması her konserinde kavga çıkması Erotik Karete adlı gurupla yakın ilişkileri, grubun faşist gurup olarak bilinmesini sağladı. Oysa Kola sadece kendisini korumak için kavga etti. Şu an çalışmalarına hızla devam eden Kola grubunun adı İngiltere’de Türkiye’dende çok duyuldu. Bass gitarist Alp’in İngiltere’de okuması Kola’ya büyük imkanlar sağladı. Kola şarkıları İngiltere’nin bazı yerel radyolarında çaldı ve en son olarak oradaki punk gruplarının çalacağı bir toplama albüme şarkı vermesi için teklif geldi. ancak kola bass gitaristi alp in ingilterede okumasından dolayı önemli bir kadro sıkıntısı çekiyordu ve teklif edilen konserlere çıkamıyor adam akıllı çalışamıyordu buyüzden mecburi bir kadro değişikliğine gitti alize grubundan elçin özdemir kola grubuna katıldı kola nın yeni vokali elçindi eski vokalist aras bass gitara geçti alp 2.gitar oldu ve bu kadro problemi böyle çözüldü şimdi kola tüm gücüyle komplike şarkılar yapma uğraşında......

-Grubun Web Sitesi : http://kola.dinozoruz.com

Etüd

Grup 2005 yılında bas gitarist tarafından bişiler yapılması gerekli olduğundan ötürü kuruldu. grup olarak yeni sayılmamıza ve birbirimi yavaş yavaş anlamaya başlamamıza rağmen sürekli gelişiyoruz ve bir yerlere geliyoruz elimizden geleni gelmeyeni her şeyi yapmaya çalişiyoruz.işe sevdiğimiz grupların coverlarını yaparak başladık ve oldukça eğlençeli geçiyor bizi bir an once dinleyebilmeniz için çok çalişiyoruz.bekleyin çok yakında...

-Grubun Web Sitesi : http://etud.anatolianrock.com

Mariama

Mariama grubu 2005 ağustosunda Avcılar-istanbul da kuruldu.Süleyman nazif lisesi rock grubu olarak başlayan macera her geçen gün bu konumun dışında bir yer kazandı. Grubun canlı performansları daha çok okul içindeki ve çeşitli müzik evlerinde gerçekleşen dinleti ve konserlerle beyenildi. Grubun kendi besteleri grubun çevresi tarafında oldukça tutuluyor. Grup kendi bestelerini daha da arttırıp ileride rock ın türkiye ayağının sağlam bir parçası olmak istiyor. MARİAMA savaşa karşıdır ve barış yanlısıdır.İnsanlığın insanca ve kardeşçe yaşaması Mariama grubunun temel düşüncelerinden biridir.... Mariama grup üyeleri müziğe aşıktır.Tarzlarına ve özgürlüklerine çok düşkünlerdir. Hareketlilik, heyecan, coşku, sevinç, hırs atmak,a şka cephe almak, savaşa karşıtlık, eşitlik, özgürlük ve sonucunda müzikle beraber mutlu bir şekilde yaşamak Mariama için herşeydir. Grubun tarzı, hal ve hareketleri de bu yöndedir. Grup elemanları daha çok Rock'n Roll ve onun alt dallarını severler. Ülkemizde çoğu gencin içlerindeki enerjiyi kullanamayıp atamamaları onlar için üzücüdür. Bu nedenle bütün gençleri kendileri gibi ya da daha farklı boyutlarda gündelik hayatın dışında farklı yerlere odaklanmaya hayatın içinda daha farklı şeylerle mutlu olmaya o gençlik enerjisini boşaltmaya davet ediyor. Onlar için bunun en uygun yolu kendi tarzlarında müzik yapmak.

-Grubun Web Sitesi : http://mariama.anatolianrock.com

Allerji

Grubumuz Hardrock ve Punk tarzı müzik yapmaktadır. Henüz bir demo kaydımız olmadığı için yayınlayamıyoruz ama en kısa zamanda gelio. bizi takip edin

-Grubun Web Sitesi : http://allerji.rockmekan.com

Shitdeath

KiMiZ ?

SHiTDeaTH Grubu olarak amacimiz Diyarbakir'da Sizlere en iyi sekilde farkli örneklerle ROCK Müzigi tanitmak, Yasatmaktir. Grubumuz 5 kisiden olusmaktadir. Hepimiz de tarzimiz dogrultusunda ensturmanlarimizi en iyi sekilde kullanmaya ve size kaliteli, temiz, farli bir 3 saat yasatmaya çalisiyoruz. Her geçen gün Grubumuz kendini daha ileriye atacak çalişmalara imza atmaktadir. Bu amaç dogrultusunda sürekli yeni parçalar çalişilmakta ve size ROCK Müzigin geniş yelpazesi ile tanitilmaktadir..

-Grubun Web Sitesi : http://shitdeath.anatolianrock.com

Grup Terminal

Grup TerminaL bir Tükçe Rock Grubudur. 5 kişiden oluşan Grup kendi bestelerini, müziğini dinleyiciyle paylaşmayı amaçlıyor. Grup TerminaL'de Vokal'de Ali Can Oruç, Gitar'da Serkan Ciner, Gitar'da Emrah Akar, Bas Gitar'da Burak Özbilen ve Davul'da Emre Şahin yer almaktadır. 2000 yılında kurulan Grup TerminaL, 2004 yılında "Dream of terminalist" adında bir demo albüm çıkartmış ve çeşitli konser, özel etkinlik ve festivallerde yer almıştır.... 2000-2001 İlk Zamanlar… Grup TerminaL temellerini İstanbul - Kadıköy’de atmıştır. Şu an ki gitarist Serkan Ciner ve davulcu Emre Şahin’in Moda’da bir tesadüf eseri tanışmaları kısa bir süre sonra grup kurma fikrini ortaya çıkaracaktır. Eleman arayışlarını sürdüren grup da, bas gitara daha önceden Serkan Ciner'le aynı grupta yer alan Hakan Ulugöl ve solo gitara da Tunç Kayhan Çakır gelir. Ve 1 Temmuz 2000 ilk stüdyo.. Neden TerminaL 2000 yılının Kadıköy'ünün en gürültülü zamanlarına kurulmuştu grup. "hem çalkantılar vardı içimizde - hem çevremizde". En başından çizmek gerekiyordu hedefleri. Kendimize ait bir kimliğimiz vardı, tek eksik olan bir grup adı.. Nereye gideceğimiz, her şeyin nasıl meydana geldiği o kadar tarifsizdir ki. Ayrılıklar, kavuşmalar, gözyaşlar, hüzünler, sevinçler… terk edişler.. ve hepsinin buluştuğu tek yer “TerminaL”… her zaman bir bekleyen vardır, neyi beklediğini bilmeden.. Yansıtmak istediğimiz duyguların hepsini sembolize eden bir kavramdı “TerminaL”.. Devam etmeliydi yolculuklar, bitmemeli - hep daha öteye gitmeliydi... farkında olmadan geçen yılların en başından, dünden bugüne “Terminal” başlıyor… 2001-2002 Tunç Kayhan Çakır’ın bir süre sonra gruptan ayrılmasının ardından Alper Kaya gitar-back vokal olarak Grup TerminaL’ e katıldı. Grup Terminal bu dönemde cafe ve bar programlarına başladı. Vokal-Gitar’da Serkan Ciner, Gitar-Back Vokal’de Alper Kaya, Bas Gitar’da Alper Kaya ve Davul’da Emre Şahin’le Grup TerminaL , Kadıköy’de ve Taksim’de cafe ve bar’larda uzun bir dönem sahne aldı. bir dönem için de Kuşadası’nda sahne aldıktan sonra Grup TerminaL artık kendi derlemelerini yaratmaya daha sonra da beste çalışmalarına yönelir. 2002-2003 Grup TerminaL ilk kez 11 Haziran 2002’de verdiği konserde tamamiyle kendi bestelerine yer verdi. O güne kadar yapılan ve yapılmış olan müzikal anlayışına karşı bir tepki gösteren Grup TerminaL, “Yok Olacaksa, Kendi Müziğiyle Yok Olmayı Seçmiştir”. Grup TerminaL daha sonralarda ise ardı ardına konserlerle kendi müziğini, duygularını dinleyicilerle paylaşmıştır. 2003-2004 2003 yılı grup adına önemli gelişmelere sahne oldu.Vokale Ali Can Oruç’un gelmesiyle Grup TerminaL konser programlarına yoğunlaşarak devam etmiş, üniversiteler, özel etkinlikler, festivaller de sahne almıştır. Şehir dışı ve Özellikle Kadıköy'de yoğunlaşan konserlerin ardından 17 Ekim 2003 tarihinde Kadıköy Gazetesi "Kadıköy'ün Terminalist Grubu" başlığıyla bir röportaj yayınlamıştır. Bu röportaj daha sonra üniversitelerin bültenleriyle devam etti. 13 Ekim 2003 Özgürlük Parkı konserinden sonra Grup TerminaL desteklerinden ve katkılarından dolayı Lyons Klübü tarafından bir plaketle ödüllendirildi. Vokale Ali Can Oruç’un gelmesinin ardından hedeflerini daha da yükselten Grup TerminaL bas gitara Mustafa Çelikten’i aldı. Vokal’de Ali Can Oruç, Gitar’da Serkan Ciner, Bas Gitar’da Mustafa Çelikten ve Davul’da Emre Şahin’den oluşan Grup TerminaL beste çalışmalarına bu dönemde hız verdi. 2004-2005 2004 yılı başında stüdyo’ya giren Grup TerminaL, 2004 yılı ortasında “Dream of Terminalist” adlı bir demo albüm yayınladı. “Dream of Terminalist” adlı demo albümde “Sis Bulutu” , “Kendimle Baş Başa”, “Dost Muhabbetleri”, “Başka Bir Ben”, “Kayıp Zaman Oyuncusu” gibi şarkılar yer alıyordu. 21 Mayıs 2004’de “I.B.B. Şehir tiyatroları 20. Geleneksel Gençlik Festivali”’nde de sahne alan Grup Terminal, kurulduğu günden şuana kadar çeşitli amatör tiyatro topluluklarımıza da destek vererek, sözlü ve enstrumantal tiyatro müzikleri yapmıştır. 2005-2006 Gitarist Serkan Ciner’ in askere gitmesinden dolayı gitara onun yerine bir dönem Mustafa Çelikten ile aynı grupta yer alan Hakan Turan’ı alan Grup TerminaL cafe & bar programlarına ve konserlerine bu dönemde de devam etti. Serkan Ciner’in askerden dönmesiyle bir süre grupda 2.gitar olarak yer alan Hakan Turan daha sonra grupdan ayrılma kararı almıştır. Grup TerminaL konserlerinde ve kayıtlarında daha iyi bir sound elde edebilmek amaçlı Klavye’ye Gökçe Ağ, ve Keman’a Gülçe Akdeniz’i getirdi. Bir dönem bizle birlikte çalışan bu müzisyen arkadaşlarımız halen düzenlenen organizasyona göre bizle birlikte sahne almaktadır. 2006-… Grup TerminaL 2006 yılıyla birlikte istemeyerek de olsa, 2003 yılından beri Grup TerminaL ile birlikte 160’dan fazla konserde yer alan 2004 yılında çıkardığı demo albümde ve albümün düzenlenmesinde de büyük pay sahibi olan bas gitarist Mustafa Çelikten ile ayrılma kararı aldı. Grup TerminaL öncelikle gitara Emrah Akar'ı getirdi. Ve daha sonra da bas gitara Burak Özbilen’i alarak son halini aldı. Grup TerminaL’de Vokal’de Ali Can Oruç, Gitar’da Serkan Ciner, Gitarda Emrah Akar, Bas Gitar’da Burak Özbilen ve Davul’da Emre Şahin yer almaktadır…

-Grubun Web Sitesi : http://grupterminal.anatolianrock.com

Hazerfan

Hazerfan 1998 yilinda Murat Bayhan ve Goktan Kural tarafindan Ankara'da kuruldu. Ikili daha once bir cok grupta birlikte yeralmislardi bunlardan bazilari: Lethargy, Time Machine .. 1998 yilinda Bonustrack adiyla Hazerfan'i kurdular ve bas gitara Murat Bayhan'in daha once Rain grubunda birlikte calistigi Levent Doruk geldi. Grup ilk demosunu 1999 yilinda tamamladi ve Amerika'daki cesitli plak sirketlerine gonderdi. Falcata Galia adli eklektik plak sirketi grubun albumunu basmaya karar verdi ve grup Amerikaya kayitlari yapmak icin gitti. Mixin Turkiyeye gec donmesi ve bu arada sarkilarin yapilarinin degismesi nedeniyle grup albumu Turkiyede kaydetme karari aldi. Grubun albumu Falcata Galia sirketinin non-profit statusune gecmesiyle CLCX adli sirketten cikicak. Yasal prosedurun tamamlanmasi bekleniyor. Grup calismalarina ve konserlerine Amerika'da devam ediyor..

-Grubun Web Sitesi : http://hazerfan.anatolianrock.com

Eren Kömürlü

2004 yılında kendi solo projemle ilgilenme kararı aldım ve çalışmalarımıza başladık. Şuana kadar birçok organizasyondsa sahne aldık ve 3 demo çalışmam oldu. Grubumuz sadece beste çalmaktadır. Besteler bana ait olsada bu besteleri grup arkadaşlarımla daha renkli bi hale getirebiliyoruz. Her türlü organizasyon ve röportaj tekliflerine içtenlikle açığız.

-Grup Elemanları :

Eren Kömürlü(gitar)

Talat Oflaz(davul)

Saykan Sanin(bas gitar)

-Grubun Web Sitesi : http://erenkomurlu.anatolianrock.com

Hödö

2006 Mart ayında Kocaeli'de KOÜ öğrencileri tarafından kuruldu. Grubun basçısı Koray'ın verdiği ilan ile ilk adım atıldı.Gruba sırasıyla Murat(gitar), Necati(davul), Özge(vokal) ve Mert(gitar-geri vokal) dahil oldu.Mayıs ayında Murat gruptan ayrıldı.Murat ayrıldıktan sonra klavyeye Özkan dahil oldu.İlk konserlerini 24 mayısta verdiler.Zor şartlara rağmen performansları iyiydi.(Bu kadar ciddiyet yeter) Grubun ismine gelince.Felsefe olarak ya hep ya hiçi benimseyen grubun kurucusu YİÜŞ(*) Koray dedi ki; ya bizimle alakalı bişey olsun yada sallama bişey ve şekilde görüldüğü gibi sallama bişey olmuştur.Aslında sallamada değildir.Hödö bir felsefe,bir yaşama biçimidir.Tabi kimse bunun farkında değil.Ülke niye bu halde sanıyosunuz,zaten bu anlaşıldığı zaman herşey çok güzel olacak. Repertuar olayına gelirsek Şahsen metal olsun taştan olsun diyen YİÜŞ Koray grubu bu amaçla kurmasa da bilinç altında bu vardı.Ama gruba sonradan eklenen davul:S Necati "abi piyasa çalalım,bara çıkarız" diyerek zaten para düşkünü olan YİÜŞ Koray'ı kafalamıştır.Sonradan pişmanlık yaratsada geri dönüş yoktur.Hödö artık tikilere hitap eden bir piyasa grubudur. Grubun ilerleyişi Grubun ilk provası öyle bi gazla geçmiştirki 4 şarkı çıkartılmıştır.Sonraki provalar 2,0,1,0,0,1,0 şeklindedir.Millet artık grubu sallamamaktadır.Bir gün stüdyo çıkışı Necati isyan eder;"Lan zamanımızı,paramızı ayırıyoz bu kadar geliyoz stüdyoya siz hiç ziklemiyonuz.Ne lan bu". Tabi haklı olduğu için kimse diklenememiştir "neee diyon lan sen" gibisinden.Ama iyide olmuştur,grubu silkelemiştir biraz.İlk stüdyo kadar olmasada sonraları iyi geçmiştir.Repertuar zırt pırt değişmiştir,becerilemeyen şarkılar olmuştur felan filan.Sonuçta verdik bi konser içimiz rahat eder gibi oldu.En azından paramız boşa gitmedi yahu. Dimi efinim. İlerde ne mi olacak İçimden bir ses derki grup elemanlarında ciddi değişiklikler olacak.Hem ben kurmadımmı lan grubu, istediğimi yaparım. Bekleyin ve görün. 2006-2007 sezonunda bomba gibi dönecez Bu arada vokal+davul+bas istanbulda çalışmalara devam edecektir.Bar olayı kovalamaktadırlar. Bize katılacak psikopat çalan gitarist aramaktayız

-Grubun Web Sitesi : http://hodo.anatolianrock.com

Edna

2003 yılında vokalde Sinem Şahin, gitarda Eren Mete ve davulda Emrah Kaygusuz tarafından temelleri atılan grup 2004 Ekim ayında bas gitara İlker Çakın ve elektro gitara Oytun Özcan'ı kendine dahil ederek "Rağmen" ismiyle cover çalışmalarına başladı. 2004 Nisan ayında ilk konserini veren grup,ismini EDNA olarak değiştirdi. Bu dönemde Emrah, yerini şu andaki kadroda bulunan Mahmut Yavuz'a bıraktı. Mayıs ve Haziran aylarında Uludağ Üniversitesi Şenlikleri, Dünya Çevre Günü çerçevesinde düzenlenen konserler ve Barışarock Bursa ayağı konserinin yanı sıra çeşitli bar konserlerinde sahne aldı. Eylül ayında Grubun vokali Sinem'in yurt dışına çıkması ve altı ay yurt dışında kalması nedeniyle konserlere ara veren grup, bu süre zarfında beste çalışmalarına yoğunluk verdi ve iki parçadan oluşan bir demo kaydetti. Tek hedefi cover projelerinde bile popüler olanın dışında ve kaliteli olanı sunmak olan EDNA,farklı duruşuyla kendi müziğini karizmatik bir biçimde icra etmektedir.

-Grubun Web Sitesi : http://edna.anatolianrock.com

Abstruse

Grubumuz 2006 yılında Erhan Hızlı, Caner Üner ve Kıvanç Türkgeldi tarafından Eskişehir'de kurulmuştur. Repertuarımızda death metal tarzında beste ve coverlara yer verilmektedir. Beste çalışmalarında özellikle 90'lar başı progressive death metal'ini örnek almaya çalışıyoruz. Coverlarımızı ise sahnede en gaz çalınabilecek ve hızlı olan şarkılardan seçmeye özen gösteriyoruz..

-Grup Elemanları :

Vokal : Emre Canayaz

Gitar- Back Vokal : Erhan Hızlı

Bass-Back Vokal : Caner Üner

Davul : Kıvanç Türkgeldi

-Grubun Web Sitesi : http://abstruse.anatolianrock.com

Betrayal

Grup Taner ve Berkin tarafindan 2006 yılı Mart ayında kuruldu. Bu kısa süre icinde elimizden geldigince calisip bir kayit yaptik. Ve ardindan Ankara Üniversitesi Bahar Senliklerinde ilk konserimizi gerceklestirdik. Slayer, Megadeth, Kreator, Amon Amarth, Hypocrisy, Inflames.. gibi gruplardan coverlar yapiyoruz. Ayrica kendi bestelerimizle de ugrasmaktayiz. Yaptigimiz hücum kayitta bir de bestemiz bulunmaktadir..

-Grubun Web Sitesi : http://betrayal.rockmekan.com

Hayal Perest

2002 yılında Emre Yiğit, Orhan Zaimoğlu, Onur Emre Kundakçı ve Bektaş Şarapçı tarafından kurulan Hayalperest Mersin'de birçok konser organizasyonuna katıldı.

-Grup Elemanları :

vokal - ritm gitar : Emre Yiğit

lead gitar : Orhan Zaimoğlu

bas gitar : Onur Emre Kundakcı

davul : Kadir Taşur

klavye : İlhan Hürriyetoğlu

trompet : Ozan YıldıranTarz

olarak Anadolu rock ve Alternatif rock yapan Hayalperest, şuanda beste çalışmalarına ağırlık vermiştir.

-Grubun Web Sitesi : http://hayalperest.anatolianrock.com

Tiridine Band

Kurulduğu günden beri, ismi belirlenemeyen Tiridine Band gerçek kimliğine geçtiğimiz günlerde kavuştu.. Temellerini, 80'lerin yumuşak ve bir o kadar ağırbaşlı hareketleriyle atan Tiridine Band aynı zamanda çağın alternatif diye tabir edilen müziğiyle de eğlencenin dibine vurmayı hedefliyor...

-Grubun Web Sitesi : http://tiridineband.rockmekan.com

Bozuk Asfalt

2005 subatta Bekir Berk ve ben(Mehmet)tarafından kurulan martta dawulda Eren ve vokalde İslamın katılması temel kadro oluştu ve en son olarak gruba aralık 2005 te Bahadır ın katılması ile son kadro oluştu........(grubumuz bascı sorunu yasasa da bahadır ile bu soruna son noktayı koydu) Grubumuzu özetlersek alternatif bi grubuz ama her türlü hosumuza giden parçayı çalarız genelde cover parçalar yaparız ama demo kayıtları için kendi şarkılarımızla da uğrasıoruz grup olarak music tarzımızda geniş bi yelpaze war 70 lerden günümüze her türlü rock&metal music le hasır nesiriz deep purple dan black sabbath a, erkin babadan barıs mancoya, metallica, in flames,nirvana, megadeth, pentagram, demir demirkan, joe satriani, sebo, düş sokağı sakinleri, steve vai, stratovarius, dream theater, children of bodom ve daha nicesi grup olarak elimizden geldiği kadarıyla bu tarza ait güsel işler yapmaya çalısıyoruz ..

-Grubun Web Sitesi : http://bozukasfalt.anatolianrock.com

The Rest

Grubumuz; belkide burada bulunan en gösterişsiz,en sade ama belki de en iddialı gruplardan biridir. Geçmişi 2001'e kadar dayansada somut adımlar, 2005 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesinde okurken Mehmet Çim'in kendi bestelerinden oluşan bir konser verme kararı almasıyla atıldı.(Bu Erzurum'da bir ilkti.)...Oldukça sade ve iddiasız bir konserdi bu... Ve Mahmut Bingöl(Mehmet'in sınıf arkadaşı), O'na bu manada çok destek oldu... İlk demolarını ilkel şartlarda da olsa(evde) kaydetmeyi başardılar... (Demo-Aşk Yolunda Namus Kavramı...)Tam bu noktada kısa bir açıklama yapma gereği duyuyoruz.Burda bahsedilen "namus" kavramı bildiğimiz somut bir kavram değil. Duyguların kirlenmesi,ilişkilerin koşullu sevğiler üzerine kurulması,takılan maskeler vs.. Bu manada bir ironi ve gönderme niteliği taşıyor şarkı... Kayıt oldukça kötü kabul ediyoruz)Ama zaman içinde çok daha iyi kayıtlar eklemeyi amaçlıyoruz.

-NOT: Biz burda tamamen kendi yaptığımız besteleri sizinle paylaşmayı amaçlıyoruz. Diğer grup yada sanatçılardan şarkı demolarını buraya eklemeyi düşünmüyoruz. Ama çok orjinal cover çalışmalarımız olursa sizinle paylaşırız mutlaka. Gene söylüyorum... Tek amacımız var. O da "Paylaşmak".

-Grubun Web Sitesi : http://therest.anatolianrock.com

Grup Maça

Grup MAÇA 2002 yılında grubun vokali olan Mali ve Çağlar tarafından kuruldu..2004 yılında Burak ve Metin'in,2005 yılında ise Eren'in katılımıyla kadrosunu oluşturan grup 2005 Kasım ayında AS adlı ilk albümünü DMS Müzik etiketiyle piyasaya sürdü. Çağlar hemen ilk albümün ardından gruptan ayrıldı. Daha sonraları Ankara ve Eskişehir'de çeşitli mekanlarda sahne alan grup kişisel problemlerden dolayı kopmaya başladı. Temmuz ayında Eren, Eylül ayında ise Burak'ın gruptan ayrılmasından sonra devam etmeme kararı alındı ve içinde bulunduğumuz Ekim ayında grup müzik piyasasından tamamen çekildi...

-Grubun Web Sitesi : http://grupmaca.rockmekan.com

Eclipsed Disease

Grup 2004 yılında geçirdiği acemilik aylarından sonra 2005 yılında tarzını thrash metal olarak kararlaştırarak basta Çağlar Kutlu, lead gitarda Kaan Turumtay, davulda Berk Gülek olmak üzere 3 kişiyle kuruldu. Ardından vokale İbrahim Pala, ritm gitara da Deniz Hasırcı geldi ve grup tam anlamıyla oturmuş oldu..

-Grubun Web Sitesi : http://eclipseddisease.anatolianrock.com

6.Filo

2005 yılında kurulan hep ayrı yerlerden ama aynı düşünceyle yasayan zor durumlarında birbirlerine yardımları sayesinde kusursuz bir dostluğa ve grup arkadaşlığına sahip olan ne olursa olsun vazgeçmeyecek grubumuzun özelliği enstromanlarının çok değerli olması bunun nedenide hep beraber almaları...(6.filo) ADANA

-Grubun Web Sitesi : http://6filo.anatolianrock.com

Mute

Mute, 1999 yılında gitarist Barış , baterist Okan,bas gitarist Onur tarafından kuruldu. ilk olarak İzmir,Manisa,Eskişehir'de düzenlenen konserlerde sahne aldılar..Vokalist Serkan'ın askerden dönmesiyle birlikte ALSANCAK, BORNOVA Eskişehir de dahil olmak üzere bir çok barda sahne aldılar.. 2001 yılında beste çalışmalarını hızlandırıp, bas gitarist onur'un gruptan ayrılması ile yerine gelen ve şu anki bas gitaristleri barış ile birlikte demo çalışmalarını sürdürdüler... Serkan ve Okan'ın İstanbul'da kaldıkları süre içinde (2002-2003), albüm için; en doğru kararları vermeye çalışsalar da ,anlaştıkları şirketlerle sorunlar yaşadılar... MUTe grubu albüm çalışmaları için stüdyo kayıtlarına devam etmektedir...

-Grubun Web Sitesi : http://mute.anatolianrock.com

Deathination

Grubumuzun diğer üyeleri, 2005 in yağmurlu Eylül ayında davulcu arayışına girmiş ve onca denemeden sonra umutsuzluğa kapılmış grubu dağıtma kıvamına gelmişlerdi. Tam olarak 7 davulcu denemesinden sonra aradığını bulamayan grup, dağılmaya bir gün kala sanal ortamdan bir davulcuyla tanışmışlar(volkan-ben ve ondan sonra bu işin devam etmesi gerektiğine karar kılmışlardı. 5 ay kadar adımız Stainless-Steel olarak kaldı. Sonraları bizim ismimizde bizim tarzımızdan cok daha farklı bi grup olduğunu öğrendikten sonra isim değişikliğine girmek zorunda kaldık. "Deathination" isminin tüm grup üyeleri tarafından kabul görmesiyle birlikte çalışmalara devam ettik, ediyoruz. Temeli Speed-Thrash Metal olan grubumuz şuanda Coverlar düzenlemektedir. Yeterli bir cover repertuarı elde ettikten sonra beste çalışmalarına başlıyacağız. Stainless-Steel adıyla ilk konserimizi Kemancı Bar'da vermiştik fakat ordaki izleyicinin Metal ile pek bi alakası olmadıgını göz onunde bulundurursak sadece arkadaşlarımıza güzel vakit geçirdiğimizi düşünmekteyiz. Yakın zamanda konserler, etkinlikler ayarlıyacağımızı da burdan iletmek isteriz. İddalıyız, kitlemizi mutlu edeceğiz

-Grubun Web Sitesi : http://deathination.rockmekan.com

Kırbaç

Grup 2003 yazında ritm gitarda olan ömür ve solo gitarda olan sertan tarafından hadi bişiler yapalım diyerekten kuruldu. Arkasından bass gitara volkan ve vokale arkın geçti. Grup uzun bir süre baterist arayışına geçti fakat çalıştığı bateristlerle yetinemedi ve volkan bir gn bagetleri eline bi aldı bi dahada bırakmadı.kırbaç grubu son haliyle ritm gitarda ömür, solo gitarda sertan, vokalde arkın, bass gitarda geçici olarak melankoli grubundan burak, davulda volkan...

-Grubun Web Sitesi : http://kirbac.rockmekan.com

Pandispania

Grup eylül 2006da kuruldu..eleman sıkıntısı çekiyoruz..daha çok yeniyiz bu demolar çok kötü biliyoruz yakında çok güzel demolar eklenecek..

-Grubun Web Sitesi : http://pandispania.rockmekan.com

Flu

Flu’nun müzisyenlerinin hep insanlara söylemek istediği bir şeyler oldu. Bu hayatın içerisinde 2 kişinin bile anlaşabilmesi o kadar zorken biz 7 kişi birbirimizi tam olarak tanıyalım, grup sağlamlaşsın, birlikteliğimiz pekişsin istediğimiz için albüm çalışmasını beklettik. Hala söylemek istediğimiz bir şeyler var hayata dair her şeye dair. Bir şeyler söyleyebilmek için önce altını doldurmak gerekir ve biz bunu ortadan kaybolmadan(böyle bir şeye niyetimiz yok ama) mutlaka bir şeyler yapacağız. Flu belirginleşmesi gereken yerde belirginleşecek sonra tekrar kaybolacak. Flu bir belirir bir kaybolur ve zaten doğru olan da budur...

-Grubun Web Sitesi : http://flu.anatolianrock.com

Kul

Merhaba arkadaşlar. Kul yeni bir grup sayılır. Fakat kökü geçen seneye ( 2005 - NISAN GİBİ )dayanmaktadır. Rock the Baskent Şenliklerinde Free Fall ( Serbest Düşüş ) adıyla sahne aldıktan bir kaç ay sonra bazı nedenlerden dolayı dağıldı. Free Fall grubunun 2 gitaristi Ahmetcan ve Mert grubu yeniden oluşturmaya karar verdi. Yeni baterist ( Çağlar ), basçı ( İnci ), yeni bir vokal ve yeni bir isimle ( KUL ). Yeni elemanların bulunması ve yeni oluşan grubun oturması biraz zaman aldı ve grubun tam olarak oturması 2005 Aralık ayını buldu. Grubun adının "KUL" olmasına karar verildi ( kül adlı başka bir grubun varlığından haberdar olmamız sonucu yeni bir isim tartışması gündemdedir). Çalışmalarımız yoğun olarak alternatif, Hard Rock, Punk dalında ve cover üzerine. Beste çalışmalarımız devam etmekte ama besteleri aceleye getirmek istemiyoruz, en iyi seviyelere gelmesi için uğraşıyoruz. Asıl amacımız gelecek yıllarda iyi bir beste grubu olmaktır. Grup ilk bestesi olan "YALAN HİKAYE" nin kayıdını 21 mayıs günü hucum kayıt ile almıştır... Grubumuz ilk konserini 12 Şubat 2006 da Biziz Rock Bar da vermiştir. Bu konserden sonra bir sebepten dolayı vokalimizle yollarımızı ayırmıştık. Yeni vokalimizi Bulmak için çok uğraştık. Ve sonunda yeni bir vokal bulduk. ARtık tüm hızımızla konserlere devam edeceğiz...

-Grup Elemanları :

VOKAL - EMRAH

GİTAR - MERT

GİTAR - AHMETCAN

BAS - İNCİ

BATERİ - ÇAĞLAR

-Grubun Web Sitesi : http://kul.rockmekan.com

Yokuş

Grup 2005 yılının kasım ayında kurulmustur. utku ve serdar'ın bi barda çift gitar olarak calısmaya baslamarı we daha sonra bass gitar we bateriye ihtiyac duyulmasıyla kurulmustur. o sıralar barda takılan erkan(baterist) ve yakın arkadaşları olan akın(bass)'ı yetiştirdikten sonra grup yokuş olusmuştur

-Grubun Web Sitesi : http://yokus.rockmekan.com

Fincan

Fincan, 2006 Şubat'ında Finiş ve Caner tarafından kuruldu. Eski grupları Filthy Purity'yi dağıttıktan sonra Caner'in Finisch'in etkisi olmaksızın punk'ı sevmeye başlaması Fincan'ın kurulmasında ilk adımdır. Finiş ve Caner, gece 12'den sabah 07:30'a kadar bu konuda konuşmuşlar ve Fincan henüz isimsiz olarak kurulmuştur. Başta punk çalmayı reddeden yakın arkadaşları Batu, daha sonra gruba katılmayı kabul etmiştir. An itibariyle ise Batu gruptan ayrılmıştır. Tut Elimden demomuzdaki basları Caner çalmıştır, konserler ve stüdyo için yeni bir basçı ve 2. gitarist arayışındayız... Fincan'ı punk yapmak için kurduk, ama sonra Caner'in yaptığı bestelerle tarzımız alternative'e kaydı. Şuan yaptığımız müziğe alternative, grunge diyebiliriz..

-Grubun Web Sitesi : http://fincan.anatolianrock.com

Pyracantha

2006 yılında aynı üniversitede olan Cem ve Emre tarafından sadece bir proje olan Pyracantha hayata geçirildi.Daha sonra Emrenin arkadaşı olan Can gruba katıldı.Davulcu Erçin Emrenin arkadaşı Rojda tarafından tanıştırıldı ve gruba katıldı.En son Emrenin liseden tanıdığı gitarist Eren Suna Pyracantha'ya katıldı.Daha sonra Can ile yollar ayrıldı. Şuanda Pyracantha'nın yeni vokali eski SEN DEĞİLSİN grubunun vokali Gül Erkekli'dir.Ankaranın yeni alternatif rock grubu PYRACANTHA müziğe verilen önemin ve çalışma azminin diğer temsilcileri gibi çok iyi şekilde hazırlanıyor.Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.Alternatif çatısı altında her tarzı barındırıyoruz.Aslında belli bir tarzımız yok neyi seviyorsak onu çalıyoruz buda tekdüze müzik yapmamamızı sağlıyor.Playlistlerine hemen hemen her türden şarkıya yer veren Pyracantha ekibi en yakın sürede daha ileriye gitmeyi hedefliyor ve son olarak bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz özellikle Rojda ve Erkan(DEDE)'ye bize olan destekleri ve yardımları için çok teşekkür ediyoruz...

-Grup Elemanları :

Eren Suna - Solo Gitar

Cem Sönmez - Bass Gitar

Erçin Burç- Davul

Emre Diker - Ritim Gitar - Back Vokal

Gül Erkekli - Vokal

-Grubun Web Sitesi : http://pyracantha.anatolianrock.com

Karambol

Grubumuz KaRamBoL Muğla'da Muğla Üniversitesi öğrencilerince 28.03.2006 da kuruldu. Daha çok müziğe alternatif yönünden bakmaktayız. Cüneyt Özkurt : Vokal / gitar Metin Arıdıru : Bass gitar Cenk Kocabıçak : Davul Cüneyt Özkurt : 15/10/1982 - Sakarya... dinledikleri arasında R.A.T.M., Red hot chili peppers, SOAD, audioslave, morrisey, radiohead, steriophonics... gösterilebilir. hendrix, eric johnson gibi büyüklerin ellerinden öpüyor! gitar çalmaya bayılıyor ve 200 km hızla giden bir arabanın arka bagajında olmanın nasıl bir his olduğunu merak ediyor... Cenk Kocabıçak : 30/10/1984 - Balıkesir...davulla yeni haşır neşir oluyor gibi görünmektedir; ama sonuç görüntüden ibarettir deli gibi davul çalar...! dinledikleri arasında Kurban, the muse, Placebo, Duman, Radiohead gösterilir... bi de piyırsing takar ! Metin Arıduru : 09/09/1987 Ankara...Aktif bass gitarıyla, system hayranlığıyla anıyoruz onu! Müziğe hangi çerçeveden bakıor daha anlayamadık ; ama eminiz ki çok iyi şeyler yapacak ve o çerçeve de bize kapak olacak ! GRUP GELECEKTEN YANA ÜMİTLİDİR, GEÇMİŞTEN YANA KAYGISI VARDIR !!!

-Grubun Web Sitesi : http://karambol.rockmekan.com

Akromegali

AKROMEGALİ, 2000 yılı sonlarında gitar-vokal: Barış, bas gitar: Ayhan ve davulda Murad olarak kuruldu ve birçok eleman değişikliğinden sonra bugüne kadar gelebildi... 2001-2006 yılları arasında 3 demo albüme adını yazdı ayrıca bar programları ve konserlerde yer aldı... Son canlı performansını BİLGİ ÜNİ Mayfest 06 /Dolapdere kampüsünde sergiledi.

-Grup Elemanları :

Gitar- Vokal : BARIŞ SARIGÜL

Bas gitar : BURAK ÖZTÜRK

Davul : UYGAR AYDIN

ve Akromegali nin unutmadığı isimler : AYHAN (bas gitar, askerlik dolayısı ile yerini şuanki bascımız Burak a bıraktı), EDİZ (davul), MURAD (davul, şu sıra başarılı bir Trash/Death grubu olan Silent Disaster in kurucusu ve gitaristidir), YUSUF (o grup dahilinde değildi ama onu çok özledik, nur içinde yatsın), ERKAN (davul, Silent Disaster in kurucularından fakat gruptan ayrılmış diye haber aldık), GÜNEŞ (gitar), DORUK (gitar), ENES (davul)...

-Grubun Web Sitesi : http://akromegali.anatolianrock.com

Zımbırtı

Grub MEHMETCAN DİNÇSOY tarafından kurulmustur.tarz olarak nu metal dusunulsende turn table bulunamadıgından hard core karar verılmıstır.kurulusundan bu yana vokal problemı ceken grubun vokalıstlıgını grub bunyesıne yenı kattıgımız CEYHAN SARICAN ustlenmektedır. kuruldugu gunden bu gune bır cok eleman degısıklıgı yapan grub, suan kı kadrosundan cok memnun ve saglam adımlarla hep bu kadroda ılerlemek ıstıyor..

-Grubun Web Sitesi : http://zimbirti.rockmekan.com

Zodiac

1997 yılında Ali Altındirek, Ömer Öztunalı, Erdem Kukul ve Arda Altındirek'in henüz lise yıllarındayken rock müziğe olan ilgileri ve beraber müzik yapma istekleri, Zodiac'ın temellerini oluşturmuştur. 2001 yılında Arda ve Ali'nin üniversite eğitimlerine İstanbul dışında devam etmeleri, grup aktivitelerini tamamen durma noktasına getirmiş, bu süre içinde üyeler başka gruplarla sahne çalışmalarına devam etmiştir. 2005 yılında tüm grup üyelerinin tekrar İstanbul'a dönmesi ve Fatih Babacan'ın da gruba katılmasıyla birlikte Zodiac kurulmuştur. 2006 Temmuzun da grubun en yeni üyesi Esra Lokma'nın da katılmasıyla grup son halini almıştır..

-Grup Elemanları :

Gitar : Erdem Kukul
Vokal : Fatih Babacan, Esra Lokma
Gitar : Arda Altındirek
Bas : Ömer Öztunalı
Davul : Ali Altındirek

-Grubun Web Sitesi : http://zodiac.rockmekan.com

Karayazı

1998 yılında kurulan grup kuruldugu ilk yıllarda cover parçalardan oluşan bir repertuarla çeşitli konserler ve bar programları yapıp bir yandanda kendi parçalarını hazırladı 2004 yılında cover çalmayı tamamen bırakıp kendi parçalarına yogunlaşan grup 2005 yılında "Kül Elenmiş Yollar" isimli ilk albümlerinin demosunu hazırladı. Grup şu anda albümlerini yayınlamak için uygun bir müzik şirketi ararken bir yandanda ikinci albümlerinde yer alacak parçalar üzerinde çalışıyor..

-Grup Elemanları :

Ritm Gitar/Vokal ; MEHMET ALAN

Solo Gitar ; ALTUĞ ŞENGEZER

Bas gitar ; ÖMER COŞAR

Davul ; KEMAL KAŞDEMİR

-Grubun Web Sitesi : http://karayazi.rockmekan.com

Criard

Criard Grubu Tarzıyla, Sözleriyle, Düzenlemeleriyle, Besteleriyle (Amatör Olarak) Çalışmalarına Son Hızıyla Devam Ediyor. 2003 Yılından Beri (Criard Grubu Olarak) Var Gücüyle Çalışan Grubun Sayfasına Hoşgeldiniz...

-Grubun Web Sitesi : http://criard.anatolianrock.com

Frekans

2005 yılında kurulan grup yola davul da onur ve gitar da seda ile yola çıktı.. daha sonra bass gitarist olarak erkin geldi... vokalde ise sena vardı... o zamanlarda grubun adı BaLYoZ du.... erkinin üniversiteye gidişinden sonra bi süre dağınıklık yaşandı ve dağıldı... Daha sonra Sena'nın da gruptan ayrılmasıyla grup tekrar başa döndü Seda ve Onur kaldıkları yerden devam etmek için yeni eleman arayışlarına girdiler.. Daha sonra vokal e Mahmut geldi.. Bu süreç içinde yeni elemanlarla denemeler yapıldı fakat arada uyum olmadı... Ondan sonra Bass çı arayışlarına girdiler fakat hala bulamadılar...

-Grubun Web Sitesi : http://frekans.anatolianrock.com

Chars

Selam Ankarada alternatif tarzda yeni bir grup kuruldu we müthiş ilerlemeler kaydetti!..

-Grubun Web Sitesi : http://chars.anatolianrock.com

30 Ocak 2007 Salı

Fıstık Ezmesi

2005'in sonuna doğru kurulma şevkiyle elemanlar benim tarafımdan bulundu...hakan, baykal sonra tayfun ve en son selim. Çok sancılı geçen günler ve aksilikler derken bugünlere kadar geldik Hepimiz Grunge müzik seviyor ve onu yapmak için uğraşıyoruz Bizler Nirvana'ya ermeye çalışan, Kurt Cobain'i çok seven, keşke hala aramızda olsaydın diyen, Layne Staley'i özleyen ve onu yaşatan Alice in Chains'le kendini avutan, iyi ki yaşıyosunuz iyi ki varsınız Chris, Scott, Eddie diye içinden geçiren ve mutlu olan, bir gün Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Alice in Chains olabilirmiyiz diye düşünen 5 arkadaşız... ****Şu an itibariyle 3 kişiyiz**** 12.06.06 itibariyle Düzeltiyorum 4 kişiyiz Bir adet davulcumuz Çağrı aramıza katıldı Yeni başladık ama büyük oynuyoruz...her türlü sahne ve konsere açığız...her türlü teklifi değerlendiririz... Ayrıca Audioslave, Velvet Revolver, Tool, A perfect Circle, The White Stripes, Franz Ferdinand, Incubus,Duman, Kurban vs... Yabancı ve Türk Alternative gruplar ve şarkıcılar, playlistimizde...

-Grubun Web Sitesi : http://fistikezmesi.anatolianrock.com

Unknownia

İzmit'li nu metal grubu Unknownia,uzun süren grup içi değişimlerden sonra,beklenen demo albüm "Un-Liana" yı sonunda çıkardı..

-Grup Elemanları :

Ufuk-Vokal

Onur-Gitar&Bas alt yapıları

Cem-Davul

Ozan-Bass

-Grubun Web Sitesi : http://unknownia.anatolianrock.com

Sokak Lambası

1999 yılında SING YOUR SONG adlı yarışmaya katılmaya karar veren Güneş Gürsoy, gitarist arkadaşı Önder Erünsal ile gruba SOKAK LAMBASI adını verdi. Yarışmaya "Gözlerimdeki Perdesin" adlı şarkıyla katılan grupta, akustik gitarları Güneş Gürsoy ve Önder Erünsal çaldı. Misafir olarak katılan İlke Matur, Güneş Gürsoy ile vokal yaptı. Aynı yıl yaşanan depremden dolayı bir süre çalışmalarına ara veren SOKAK LAMBASI'na 1999 yılı sonlarında Uğur Volkan Zambak vokal olarak katıldı . Bir süre sonra Önder Erünsal'ın başka bir şehire yerleşmesiyle SOKAK LAMBASI iki kişi kaldı. İlk konserlerini 27 Nisan 2001 tarihinde Kocaeli Bölge Tiyarosunda verdiler. Aynı yıl Kocaeli'de, Dilek Tosun'un sunduğu ve SOKAK LAMBASI'nın kendi şarkıları ile istek şarkıların çalındığı bir radyo programı yaptılar.Bu program ile SOKAK LAMBASI Kocaeli' de büyük bir kitleye ulaşmış oldu. Kendi tarzlarından ödün vermeden farklı mekanlarda sahne almaya devam ettiler. 2005 yılında gruba basçı olarak Samet Tunç katıldı. SOKAK LAMBASI dinleyicilerine albüm sunmak için çalışmalarını sürdüyor..

-Grubun Web Sitesi : http://sokaklambasi.anatolianrock.com

Gamgama

2004 yılı yazında Ahmet ve Batuhan’ın birbirlerini bulmasıyla temelleri atılan Gamgama, sırasıyla Cemre, Emir ve Aslı’nın katılımıyla tamamlandı. Rock müziğin her tarzına seslenmeye çalışan Gamgama gruba Cemre’nin katılmasıyla 2005 yılı sonunda 2 şarkılık ilk demosunu kaydetti. Daha sonra Emir ve Aslı’nın katılımıyla 2 şarkılık 2. demolarını kaydettiler. 2006 Nisan ayında ilk canlı performansını ‘’Jokerstore 6. Öğrenci Hareketi’’ işer Roxy’de sergiledi. Beste ağırlıklı çalışan grup daha sorasın Numb, Gitar Cafe gibi barlarda, Kadıköy Anadolu Lisesi, Şişli Terakki Lisesi gibi liselerin festivallerinde sahne aldı. Grupta şarkı sözleri genelde ortak yazılırken,besteler genellikler Batuhan’a ait oluyor. Davul çalan Ahmet,’’Birbirleriyle bu kadar uyumlu 4 kişiyle çalışmak beni zorlamıyor, eminim ki ortamımız olsa bırakmadan, durmadan saatlerce çalabiliriz’’diyor. Bass gitarda Emir grubun en küçüğü ve bu konuda,’’Yaşımın tutmadığı için giremediğim yerlerde sahne alma fırsatı buldum! Yaşım kimisi için küçümsenecek bir yaş olsa da ben ve tüm Gamgama bunun iyi bi avantaj olduğunu düşünüyoruz.’’Hep bir adım önde olmak…’’diyor. Elektro gitar çalan Cemre ise ‘’Biz farklıyız ve bu sadece yan flütümüz olduğu için değil’’diyor. Yan flüt çalan Aslı ise ’’Hepimizin beklentileri var ve bu grupta olması gereken her şey var. Birbirimize bu kadar yakınken ve birbirimizi bu kadar tamamlıyorken biraz da talihin bize yakın yakın durmasıyla çok şeyi başarmak üzere toplanmış bir grubuz,biz Gamgama’’cevabını veriyor. Son olarak gitar/vokal Batu,’’Her zaman bunu istemiştim ve sonunda teker teker Gamgama tamamlandı.’’diyor ve başlıyor. Gamgama’nın sözlük anlamına gelirsek eğer Arapça’da ‘’kalp, kalbin bulunduğu yer, savaşta çıkan insan sesleri, haykırış, bir sözü belli belirsiz söleme,fısıltı…’’demek ve hangi anlamı seçersek seçelim,hepimizin aklına hep Gamgama geliyor.Gamgama kelimesinin çelişen anlamları gibi biz de bir bütün olduk…

-Grubun Web Sitesi : http://gamgama.anatolianrock.com

Rock'ımtırak

Rock'ımtırak 2004 yazında Amasya'nın Merzifon ilçesinde kurulmuştur. Sokak konserleri ve cafe programları gibi aktiviteleri vardır.

-Grup Elemanları :

Gitar-vokal : Mahir KAYMAZ

Gitar : Özgün SAĞTÜRK

Bass : Serhan VARDAR

Davul : Erbil SARIGÜL

-Grubun Web Sitesi : http://rockimtirak.rockmekan.com

Nükleer

NükLeeR 2005'in nisan ayında Denizli'de kuruldu... Kurulduğundan bu yana vokal ve lead gitar değişimine uğrayan grubun en son elemanları;

vokal : Ece Aydemir

bass : Dilan Yıkıcı

lead gitar : Efe Mehmet Çarlık

ritm gitar : Kenan Çakanel

davul : Yaşar Özkaya

Grup kurulduğu andan itibaren çeşitli konserlerde yer aldı ve 4 aylık cafe programları oldu... Kendi beste ve demo çalışmaları bulunan grubun uğraşları en çok kendi besteleri üzerinedir... Repertuarımız çalmayı istediğimiz ve sevdiğimiz parçalardan oluşmaktadır...

-Grubun Web Sitesi : http://nukleer.anatolianrock.com

Bmx

Balıkesir'in gönen ilçesinde üç genç insanın kurduğu grup..ismini duyanların bir an şaşırdığı, aaaa evet! öyle bir bisiklet markası vardı, dediği grup. basçı, gitarist ve vokal on yıllık arkadaş olduklarından birbirlerine yalakalık olmasın diye bu görevi bana verdiler. ben cem bu arada.on yıldır tanırım bunları, hepsi iyi çocuklardır.. yapın artık kendi parçalarınızı dediysemde hiç oralı olmadılar bu yaşa kadar.. (cem yeter ya.. ağzımıza sıçtın sende.. ertuğrul)artık ben devralıyorum.. grubun davullarını TUBORG 11.ROXY MÜZİK YARIŞMASI'nda 1.olan YENİ HARMAN'dan AYKUT çalmıştır.. YENİ HARMAN'ın yoğun programı nedeniyle AYKUT gruptan ayrılmıştır. grup daha sonra ve şimdilerde MANGIR'dan GÖKHAN'la yoluna devam etmektedir..

-Grubun Web Sitesi : http://bmx.anatolianrock.com

The Loner

2006 Yazında oluşturulmuş yeni bir projedir. Diğer gruplardan farklı yönü gitarist grubu olmasıdır. Grup 4 gitaristten oluşmaktadır. Projenin amacı evde biriken kendi kayıtlarımızı meraklılarına sunmak ve 4 gitarist bir araya gelince neler olacağını herkese gostermektir..

-Grubun Web Sitesi : http://theloner.rockmekan.com

The Roscoes

“The Roscoes” eski İngiliz dilinde “Tabancalar” anlamına gelmektedir. Grup, çekirdek kadrosunu 2004 yılı Aralık ayında; vokal, gitarlar, bas gitar ve davul ile oluşturdu. Müzikal yapısını Blues müziği ve türevlerinden alan grup; Swing, Rock N' Roll, Boogie, Rockabilly v.b. gibi ritim bakımından zengin, oldukça enerjik blues müziğini dinleyicilere ulaştırma ve yayma hedefindedir. Gruba 2005 yılı başında katılan saksafon ve harmonika ile müzikleri içerik açısından daha da zenginleşmiştir. Eğlence ve dansa yönelik geniş bir repertuar seçimi yapan grubun amacı gerçek blues severleri bir araya toplamaktır..

-Grubun Web Sitesi : http://theroscoes.rockmekan.com

Aura

2004 yılında kurulan AuRa grubu Bursa, İstanbul ve Ankara karışımı bir grup olup konserlerinde ve bar programlarında kendi şarkılarının yanı sıra rock'n roll ve glam rock parçalarından cover yapmaktadır...

-Grubun Web Sitesi : http://aura.anatolianrock.com

İçseyir

İçSeyir 2006 yılının Mayıs ayında Muğla'da kuruldu. Grup emrah(vokal), gökhan(gitar), simla(bas gitar), seçkin(geri vokal), mehmet ali(davul) olmak üzere 5 kişiden oluşuyor. Şu anda sadece kendi besteleri üzerine yoğunlaşan İçseyir yakında bu şarkıları siteye ekleyerek dinleyicilerin beğenisini kazanmayı umuyor. İçseyir'in bitişik yazılmasına dikkat eden grubun ismin ne anlama geldiği konusunda bir açıklama yapması kadar saçma birşey olmayacağını düşündükleri rivayetler arasında

-Grubun Web Sitesi : http://icseyir.rockmekan.com

Gerdan

Bahçelievler Anadolu Lisesi (mezun) öğrencilerinin hayata geçirdiği projedir...

-Grubun Web Sitesi : http://gerdan.anatolianrock.com

2 Kelime

2001 yılında Volkan(gitar), Burak(davul), Serkan(bass)olarak DOLUNAY adı altında kurulan grup,gitarist ve vokal eksikliği duyduğu için bir gitarist daha alarak yoluna başlar ve vokal ilanı verir. 5 kişilik kadrosuyla Alaplı da 1-2 konser verdikten sonra vokal ve gitaristle yollarını ayırır. Daha sonra solistliğe volkanın geçmesiyle Alaplı festivali, 19 mayıs konserleri ve Kdz ereğli sevgi barış dostluk festivallerine çıkarlar. Bu arada Ereğlide bir çok cafe ve bar da müzik yapmaktadırlar. Daha sonra Burak(davul) ve Serkan(bass) Alanya da müzik yapmaya başlar.. Geldiklerinde grup ismi 2kelime olarak değişir. Grup şu an beste -cover çalışmaları yapmaktadır..

-Grubun Web Sitesi : http://2kelime.anatolianrock.com

Çıban

Grubumuz 2005 Eylül ayında Gelibolu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kurulmuştur.. İlk olarak okul konserleriyle müzik yaşamına merhaba diyen bu gençler, çok kısa bir sürede tüm Gelibolu'da ismini duyurmuştur. Grubumuzun ÇıbaN ismini almasının nedenini ise biz şöyle yorumluyoruz: Biz, tıpkı bir çıban gibi birden sivrilip büyük işler başarmak istiyoruz. Evet bunu dalga geçmek için söylemiyoruz. Biz bu işi gerçekten seviyoruz ve isteyerek yapıyoruz.. Grup elemanları olarak örnek aldığımız gruplar: Korn, Green Day, Sum41, Linkin Park, System Of A Down, Nirvana.. Türk şarkıcı ve gruplardan ise: Şebnem Ferah, Haluk Levent, Duman, Mor ve Ötesi, Kurban, Athena, Çilekeş gibi başarılı gruplardır.

-Grubun Web Sitesi : http://ciban.anatolianrock.com

Fire Affect

Grup 2000 yılında Yücel ÜNLÜ (Vokal&Gitar)tarafından İstanbul Kadıköy'de kuruldu.Grubun diğer gitaristi Haluk KAŞIKÇI grubun kurulmasına büyük emekler verdi. Grup geçici bas ve davul çalan elemanlarıyla çeşitli sütüdyo çalışmalarında bulundu. Grup Yücel'in müziğe ara vermesiyle bir süreliğine çalışmalarına ara verdi. 2004 te söz ve beste çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Yücel(vokal&gitar), Haluk(gitar)'la beraber grubu tekrar topladı.Ekim 2005 te gruba katılan Aygün(bas gitar) gruba yeni bir hava kattı. Grup stüdyo çalışmalarına devam ediyor. Çok yakında demoları siteden dinleyebilirsiniz..

-Grubun Web Sitesi : http://fireaffect.anatolianrock.com

Radar

RADAR 2004 yılının son günlerinde Mersin'de, (şu anda Hatay'da eğitim gören arkadaşımız Ali'nin aracılığı ile) kuruldu. Emre ile Serhat her ne kadar da daha önceden tanışıyor olsalar da grubun ilk tanışması mistik cafe'de gerçekleştirildi. Daha ilk tanışmada grup içinde pozitif bir sinerji oluştu ve ilk prova için parçalar belirlendi.Grubun ilk kuruluş aşamasında gitarda Ali, basta Özkan, davulda Emre, vokalde Serhat olarak çalışmalara başlandı. Tarz "grunge alt yapılı alternatif rock" olarak şekillendi.Grubun ilk sahnesini mersin antik handa artniyet rock barda almaya başladı ve daha sonra gruba Mehmet Ali'nin de katılmasıyla grup 5 kişi oldu. Grup 2005 yazında bir duraklama yaşadı daha sonra müzikle yanıp tutuşan bu adamlar tekrar birleştiler bar programlarına devam ettiler arkasından konserler verdiler.Bu arada grupta bir isim değişikliği yaşandı FAUX PAS olan grup ismi RADAR olarak değişti.Grubun ilk gitaristi Ali'nin üniversiteye gitmesi ile grup 4 kişi olarak yoluna devam etti. Badlik rock barda bar performasına devam eden Radar grubu diğer gitaristi Mehmet Ali'nin de yüksek lisans için Bartın'a gitmesi ile grup şu an ki gitaristi Orçun'la yoluna devam etmeye başladı. RADAR stüdyo problemini ortadan kaldırmak için kendi stüdyosunu kurmaya karar verdi ve şu an kendi stüdyosunda çalışmalarına devam ediyor. (hala ekipman problemleri yaşasak da stüdyomuzu çok seviyoruz) Radar şu an ki kemik kadrosuyla yoluna devam ediyor. Bu grubu ayakta tutan en önemli şey tüm grup elemanlarının birbirleri ile olan dostlukları ve müzik sevgisidir ve Radar bu hareketle yoluna devam edecektir ve ayrıca bu yolda RADAR’a desteği olan sayısız insan vardır ki bunlardan akla ilk gelen isim Mehmet Şah olup müthiş fikirleri ile o da grubun bir üyesidir.Diğer isimleri sayamayacağız çünkü çok fazla insan var hepsine çok teşekkürler.Ayrıca bar programları ve konserlerimizde bizi yalnız bırakmayan tüm dinleyicilerimize sonsuz teşekkürler…

-Grubun Web Sitesi : http://radar.anatolianrock.com

Dark Steel

Group aslında 4 arkadaş tarafından 2005 de kurulmuştur. Bulunduğu çevrede gerek müzik anlayışı gerekse içinde bulunduğu toplumun kültürel geleneksel ve değişikliklere ayak uydurabilme özelliğini muhaffaza eden Rock, Alternatif ve Metal şarkılardan oluşan repartuarını hızla genişleten ve temmuz ayında demo kayıtlarına başlayacak olan DARK STEEL Group u her kesimden dinleyicinin ilgisini çekicek özelliklere sahiptir. Dark Steel sadece gençlere diil her yaşta Rock severlere hitap etmektedir...

-Grubun Web Sitesi : http://darksteel.rockmekan.com

Snatch

SNATCH grubu 2006 yılında TUNÇ ENGİN ve DUYGU YÜKSEL'in bu projeyi tasarlaması sürecinde oluşmuştur.Daha sonra gruba BURAKKAN GÜNEŞ ve ÖZDEN GÜMÜŞ'ün dahil olmasıyla devam etmişitr fakat belli bi süre sonra grup dağılma kararı almıştır ve dağılmıştır. şimdi ise sadece grubun gitaristi burockkan kalıp grubu yenileme projesine girmiştir ve hala eleman aramaktatır..

-Grubun Web Sitesi : http://snatch.rockmekan.com

Metamorphic

Grup 2005 kasım ayında kısa bir baterist arayışından sonra ''Skandal'' ismiyle yoluna başladı... şeklindeyken yılbaşı organizasyonu Kordon bar'da yapıldı daha sonra grup elemanlarından volkanla çıkan anlaşmazlıklar sonucu volkan ayrıldı ve yeni bir baterist bulmak için tam iki günümüz vardı çünkü önümüzde ikinci kat kafede bir konser organizasyonu bulunuyordu ve bu konsere sadece 5 günümüz vardı. sağolsun doğan arkadaşımız grubun geçici bateristi olmayı kabul edip bizimle çaldı... (MELATONIN - SKANDAL ortak etkinlik)...(12-2-2006) açıkçası baterist sorunumuz geçici olarak çözülmüştü... daha sonra doğanla yapılan bir iki konuşma sonrasında daimi üye sıfatını aldı... tam oldu derken yine bir takım anlaşmazlıklar sonucu basçı arkadaşımız gruptan ayrıldı... ve grup okul sezonu boyunca çalışmama kararı aldı. daha sonra eren bascı olarak grubumuza katıldı,henüz bu platformda ismi geçmeyen yunus emre ise köksal eren arkadaşımızın öz abisi olup bize katılmış ve gruptaki eleman sayısında bir artış meydana gelmiştir... artık elimizde tamamen değişmiş tatlarda bir grup oldugu için bir isim değişikliği kararı aldık ve grubun ismi:METAMORPHİC olarak deişti yeni kadrosuyla henüz adam akıllı bir stüdyo çalışmasında bulunmamasına rağmen grup hala etkin bir süreç içerisindedir... ara verdik fakat dönücez. sanırım döndük... arkadaşlar biz 06.08.2006 konser'inden sonra bir dönüş kararı almış bulunmaktayı hayırlı uğurluu olsun sadee grup elemanlarından bateristimizin değiştiğini belirtir bizi takip etmenizi öneririm.(doğanın yerine artık burak arkadaşımızla çalışıcaz...)

-Grup Elemanları :

naim - vokal

köksal eren - gitar(1)

y.emre - gitar(2)

eren - bas gitar

burak - bateri

-Grubun Web Sitesi : http://metamorphic.anatolianrock.com

Aduuket

Grup 2006 da kuruldu.hakan+serkan+yiğit üçlüsünün eğlenmek eğlendirmek için kurduğu bir grup. Grup üyeleri enstrumanlarında gerçekten iyiler. Dinleyenlerin takdirine bırakıyoruz...

-Grup elemanları :

BAS/VOKAL : HAKAN

GİTAR/VOKAL : YİĞİT

DAVUL : SERKAN

-Grubun Web Sitesi : http://aduuket.dinozoruz.com

The Evilmore

Grubumuz 2005 yılının ekim ayında kuruldu. Grubun öncülüğü ve kuruculuğu Ufuk Altaş aitdir. Kocaeli'nde kurulan grubumuz Kocaeli cevresin de ve İstanbul cevresinde seçkin konserler vermektedir. Grubumuzun adı The Evilmore olup Alternatif Rock ile Heavy Metalin bulusup kendi tarzımızca cıkan sound introlarla kendisini göstermiştir. Sound introlarımız yakında demolara konulcaktır...

-Grubun Web Sitesi : http://theevilmore.anatolianrock.com

Pastil

Pastil grubu 2006 yılının ortalarında Tayfun(Ritm Gitar) ve Yalçın(Vokal) tarafından Antalya’da kurulmuştur. Kalıcı şeyler yapmak istemelerinden dolayı başlarda eleman değişiklikleri yaşamışlardır. 2006 yılının Ağustos ayında grup tamamen şekillenmiştir. Pastil, müziği kalıplaştırmadan kendi beğenilerini gözardı etmeden yoluna devam etmektedir. Grubun en büyük amacı herkes tarafından dinlenebilecek KALİTELİ ! eserler vermektir. Bunu yaparken de içlerinden gelen her sesi müziklerine yansıtacaklardır. Pastil’in belki de en büyük özelliği canlı performanslarında yaşattığı coşkudur. Konserlerimizde bizimle beraber olan herkes eğlenicektir.

- Herkes için PASTİL -

-Grup Elemanları :

Yalçın KAYA - Vokal

Tayfun KOLAY – Ritm Gitar

Hikmet ERAKÇAY – Solo Gitar / Geri Vokal

Murat KABAKUŞAK (Mali AKPOLAT)– Bas Gitar

Doruk ÖZKIRAN - Davul

-Grubun Web Sitesi : http://pastil.rockmekan.com

Çorap Söküğü

Bır gün gulcelerın evde oturuken bu dort arkadas lann bız nıyee grupp kurmuyoruzz derlerr.sonaaa bır masada topklanıp ne tarz yapıcaklarını nasıl bır yolll sureceklerını oturuppp dusunmeyee baslarlarr ve sonunda toparlanıppp bolee bu grupo ortayaa cıkarr hadee bakalım hayırlısı s0onumuz ne ollcakkk......

-Grubun Web Sitesi : http://corapsokugu.rockmekan.com

Sosyetik Ameleler

Grup 2006 yılında istanbul/ortakoyde Kurulmustur Grup kurucusu Esmanur ozalan dır. Grup anadolurock calamaktadır. Bazı barlarda vede konser etkıngılınde bulunmustur.

-Grup Elemanları :

Esmanur (VoKaL)

SehZaDe (GiTaR)

elif suzan (Bass)

Serkan (DavuL)

-Grubun Web Sitesi : http://sosyetikameleler.rockmekan.com

Punky Punch

Aslında bu grup eglenmek amacıyla kurulmuş fakat eğlenilecek bi bok içermeyen fakir ama grurlu bi grup...

-Grubun Web Sitesi : http://punkypunch.dinozoruz.com

Neden

Grubumuz, ilk olarak coverlar yaparak ısınmak daha sonra da bestelere geçme amacı ile 2004 yılı başlarında kuruldu. Cover parçalar Erkin Koray, Barış Manço, Cem Karaca, Moğollar, Flört, Kramp gibi sanatçı ve gruplara ait. Besteler de genel olarak rock tarzında fakat doğu ritmli rock şarkılar da var aralarında. Zaten ileride de bu tarzın, yani içinde doğu ezgileri, ritmi ve enstrumanları olan rock müziğin üstünde yoğunlaşamak istiyoruz. Grubumuzda birbirinden şeker iki gitaristten başka kimse kalmadı. Davulcu, basçı, üflemeli çalgıcı, vurmalı çalgıcı ve basçı arkadaşlar yok artık. Piyasaya calmak gibi bir amacımız yok şimdilik. Yani toplanalım, neyi kaliteli bulup beğeniyorsak, ne hoşumuza gidiyorsa onu çalalım. Bu yüzden bar programlarından ziyade festival ve bahar şenliği gibi etkinliklere yöneldik. Müzik işine de oldukça önem verdiğimiz için yine aynı ciddiyette, davul, bas gitar, üflemeli çalgılar, bağlama, vurmalı çalgılar ve klavye çalacak arkadaşlar arıyoruz. Kimseden mükemmel olmasını beklemiyoruz, biz de öyle değiliz çünkü ama aramıza katılmak isteyen arkadaşların da bizim kadar hevesli olmasını, enstrumanına hakim olmasını ve yukarıda belirttiğimiz tarzı gerçekten sevmesini istiyoruz..

-Grubun Web Sitesi : http://neden.anatolianrock.com

Viyadük

Grubumuz 2003 yılında 3 ayrı grubun dğılımıyla oluşmuştur. 3 senelik birlikteliğimizde bizi birbirimize bağlayan en büyük faktör dostluğumuz omuştur. Tuzla, maltepe ve bir kaç açık hava konseri birkaç bardada calı performans larımız olmuştur.Bütün grub üyeleri kendi dallarında başarılı olup grubu ayakta tutmak için kendilerinden fedarkarlık ederek başka yerine göre başka aletlerde çalmışlardır. Şu an demo çalışmaları devam etmekte olup daha önceki demo çalışmalrına göre daha ustalaşıp daha professionel bir demo ile karşınıza çıkıcaktır...

-Grubun Web Sitesi : http://viyaduk.rockmekan.com

Hayal Et

Grup 1999 yılında kurulmuştur. Bir çok yerde sahne alan grup şimdi Mardin'de repertuar çalışmalarını devam ettirmektedir. Grup elemanlarının gitar dışındaki ortak enstrumanları kemandır.

-Grubun Web Sitesi : http://hayalet.anatolianrock.com

F3

Geçtiğimiz sene karabük teknik eğitim fakültesi müzik grubu olarak çalışmalarına başladı F3... ilk önceleri kurban, duman, pilli bebek, pentagram, mavi sakal gibi grupların şarkıları ve kendilerine ait coverlarla işe başladı... şimdi ise kendi şarkılarına yoğunlaşmaya çalışıyor F3... grubun adı üniversitenin kalma notu olan F3'ten gelmekte... Karabükte az olan rock dinleme oranını yükseltmek için elinden geleni yapıyor F3...

-Grubun Web Sitesi : http://f3.anatolianrock.com

Phone Deep

Grup 2002 yılında grup elemanlarının tesadüfen bir araya gelmesiyle kuruldu.. Phonedeep'in belli bir tarzı olmasa da yaptığı müzik genel olarak Alternatif Rock olarak adlandırılabilir.. Eleştiri ve Görüşlerinizi Bekliyoruz.. Herkese bol müzikli günler dileriz..

-Grubun Web Sitesi : http://phonedeep.rockmekan.com

Tiki

Yeni kurulmuş bir grup.. Deiğişik grupların elemanlarının toplanmasıyla oluşan bir grup. Uzun bir zamandır proje olarak kalan ama sonunda kurulan grubumuz thrash ağırlıklı coverlarla yoluna başladı. Yakında Demo çalışmalarına başlayacak...

-Grubun Web Sitesi : http://tiki.anatolianrock.com

Reincarnation

2006 Subat ayinin son günleriydi.Müziğe yaklaşik 1,5 yil ara vermişti Sezgin daha önce bateri çaliyordu.Bi siteden taniştiği arkadaşi Firat ile bar'da oturuyolardi.Muhabbet arasinda Firat Sezgini iyi bi gazladi ve stüdyoya girdiler,amaç sadece geyik yapmakti ilk başta Bateri çalip vokal yaparken Sezgin'e Firat "sesin Overkill in vokali gibi lan" diyerek aşiri dozda abartilmiş bi gaz verdi.Bunun ardina Sezgin de "bass çalip back vokal yapim lan ben grup kuralim" fikrini ortaya atti.Direk akşam msn e girip yillardir hiç ayrilmadan beraber çaldiği amcaoğlu İlhan i buldu.Ona bi teklif yapti tekrar başlayalim diye İlhan çok soğuk bakti ilk başta.Sonra eylenmek için geyiğine stüdyo ya gireriz takiliriz diyince tmm dedi.Eee tabi yillardir bi şey çalmayinca insan çekiniyo biraz başlamaya. İlk ismimizde Phantasmagoria idi Sezgin in hayalindeki isim... Bunun üstüne solocu ve vokal aradik.Ayni gün içinde Doğanimiz gözümü nurumuz'u Burak la birlikte stüdyoda denemeye aldik. Burağinda vokali o gün hoşumuza gitmişti tarzimiza uymasada artik grupta 2 tane Brütal Scream vokal vardi aslinda daha ben olmamiştim onada gelcem Çalişmalarimiz sürdü gitti.İsmi sevmemişti grup elemanlari Phantasmagoria değişmeliydi onlarca Sezginde kabul ettiç,.Burağin tavsiyesi ile Magical Deads oldu.arada bi sürü sorun atlattik dağilma tehlikesi falan... Konserler vardi artik İzmitte bi festivale çikicaktik (iptal oldu sonra).Bi festival ve bir bar konseri vardi önümüzde... Daha sonra tekrar vokal arayışına 1 ay kalmiş konsere.Bi sürü adam geldi geçti hiç birinden memnun olmadik. konsere 2 hafta kaldi ve artik adam deneyemeyiz dedi Grup'taki arkadaşlar... Gökhan,İlhan ve Doğan vokali Sezgin yapsin dediler.Şok olmuştu tabi.Yusuf Yusuf 10 şarkı nasil ezberlicem 2 haftada.Her neyse sonuçta Sezgin artik Lead Vokal'di.ve 1 hafta sonra piyangodan Roots konseri çikti.Orda çiktik ilk konserimizde güzel bi sahneydi.Güzel yorumlar almiştik özellikle vokal konusunda beklenmedik bi performans göstermişti Sezgin ve bazi çevreler kesinlikle vokal aramayin artik diyodu.Onun ardida On The Run konseri geldi çatti 120 kişi gelmişti konsere o gün nasil siğdiysa büyük ihtimal organizatör yalan sölüyodur .Ufak tefek hatalar dişinda iyi gidiyordu.Sezgin beklemediği yorumlar aldi ve kendine güveni iyice gelmişti artik Hayrani Olduğu Obituary grubunun vokaline sesini benzetmeleri onu dahada motive etmişti ama manowar,iron maiden gibi gruplarida çaldiğimiz için daha deişik bi vokal daha bulup 2 vokal dewam etmek istemişti özellikle Sezgin arkadaşlarinin sen vokal olarak kal demelerine rağmen... Bunun üstüne Stüdyo Destan daki arkadaşlarimiz bi arkadaşlarinin olduğunu ve iyi vokal yaptiğini sölediler deneyelim dedik... Uğur geldi sesinin Lemmy Killmeister e benzemesinden dolayi çok beğendik ve artik uğur gruptaydi... Uğur'la bi kaç konser yaptik.Müzikal bağlarimizin dişinda uğur la çok ii arkadaş olduk kardeş gibi.İsimden hala memnun değildik bunun üstüne uğur bi fikir atti ortaya "REINCARNATION" bu müzik bizim bedenlerimizde tekrar canlansin dedik kendimizce hayal belki ama güzel bi hayal yeni ismimizi bulmuştuk... Uğur ve Gokhanın gruptan ayrılmasından sonra Mysteria grubunun Vokali Onur'la taniştik.Vokal aradiğimizdan bahsettik ve Kendi gelmek istediğini söledi.Ve gerçekten güzel bi vokali vardi şansliydik birazda. Ertuğrul u ise Destan da Manowar ve Turk Metalini kurtarma muhabbeti yaparken Sezginle o arada tanişmiş bulunduk. Hikayemiz böle bi şeyler işte Dostlar Sezgin in Firat'in bi cümlesi ile gaza gelmesinin akabininde böle güzel bi grup kuruldu... Bu lafa minnettar olmak lazim "Sesin Overkill'in Vokali gibi lan" En son kadromuzda bundan ibaret...

-Grup Elemanları :

Onur Saydam - Lead Vokal

Sezgin Atmaca - Bass Gitar / Vokal

İlhan Atmaca - Solo / Rtim Gitar

Doğan Aşkan - Lead Gitar

Ertuğrul - Bateri & Perküsyon

-Grubun Web Sitesi : http://reincarnation.rockmekan.com

Düşeş

2005 yılı sonlarında kurulan grup, 2006 yazı ortalarında dağılmanın eşiğine geldi. Daha sonra grup üyeleri tarafından yola dewam edilme kararı alındı. Ancak davulcu ayrılmaya karar werdi. Grup yeni elemanlarıyla şuan yoluna tam gaz dewam etmekte!

-Grubun Web Sitesi : http://duses.rockmekan.com

Sarcasm

Grup önce Umut (Davul) ve Ali (Gitar)'nin iki kişi çalışmalarıyla oluşmaya başladı. Sonradan Hakan (bas), Mehmet Ali (Gitar) ve Alican (Vokal)'ın gruba katılmasıyla grup oluşmuş oldu! Grup türünü Thrash Metal olarak açıklıyor.

Grup etkilendiği grupları:

-Metallica

-Cannibal Corpse

-Testament

-Slayer

-SlipKnot

-Exodus .....olarak belirtiyor.

-Grubun Web Sitesi : http://sarcasm.anatolianrock.com

Sirannon

Sirannon başka bir isimle 1999 yılında İzmir'de davulcu Thuringwethil tarafından kuruldu.Ancak kadro problemi yüzünden grup yürümedi ve dağıldı. Grubun tekrar kurulması Thuringwethil ve vokalist Ilıthia Genetrix tarafından haziran 2005'te gerçekleşti.Grup bir süre gitarist ve basçı aradı.Nihayetinde gruba gitaristten sonra basçı Arien dahil oldu.Ancak bir süre sonra alınan gitarist gruptan ayrıldı.Grup bir süre daha gitarist aradıktan sonra Morwen'in dahil olmasıyla kadro şekillendi.Hemen akabinde beste çalışmalarına başlandı. Sirannon ilk konserine İzmir Rock Klübü'nün düzenlediği konserde mayıs 2006'da çıktı.Ancak bu konsere kadro eksiğiyle çıkıldı. Ilıthia Genetrix ve Arien elde olmayan sebeplerden ötürü konsere çıkamadılar, onların yerine 2 erkek elemanla sahneye çıkılmıştır ve 3 cover parça çalınmıştır. Konserin ardından Ilithia Genetrix gruptan ayrıldı.Onun yerine vokal görevini Arien devraldı. Grup bir süre basçı aradı ve yaklaşık 1 ay sonra Ashiwan gruba katıldı. Ancak grupça alınan bir kararla gitarist Morwen'in gruptan atılması sonucu grup tekrar gitarist aramak zorunda kaldı ve bu da çalışmaları bir süre aksattı. Kısa bir zaman sonra Carnil'in gruba katılmasıyla grup çalışmalarına kaldığı yerden devam etti ve bestelere ağırlık verdi. Sirannon tarz olarak Pure Black yapmaktadır.

-Grup Elemanları :

Thuringwethil : Davul

Arien : Vokal

Ashiwan : Bas

Carnil : Gitar

-Grubun Web Sitesi : http://sirannon.anatolianrock.com

Lipstick

GRUBUMUZ, ISPARTA SDÜ'NÜN FARKLI BÖLÜMLERİNDEN ÖĞRECİLERİN, BÜYÜK ÇABALARI SONUCUNDA BİRARAYA GELMİŞTİR. GRUP, MARSYAS İSMİYLE 2005 SDÜ ROCK FESTİVALİNDEN 3 GÜN ÖNCE KURULMUŞ VE BULUTSUZLUK ÖZLEMİ'NİN ALT GRUBU OLARAK KONSER VERMİŞTİR. DAHA SONRA,GRUBUN BASS GİTARİSTİ 2005 EYLÜL AYINDA DEĞİŞMİŞ,SONRASINDA GRUBUN İSMİ DEĞİŞMİŞ VE 2006 YILINDA DA BAYAN VOKAL DAHİL OLMUŞTUR.

-Grup Elemanları :

VOKALLER : KÜBRA - POLAT

SOLO GİTAR : SONER

RİTİM GİTAR : ALPER

BASS : MURAT

DAVUL : ONUR

-Grubun Web Sitesi : http://lipstick.anatolianrock.com

Heel-Tap

Grup vokali Sanem'in sadece puratu.org'a ilan vermesi üzerine grup davulcusu ezgi ile tanışırlar. Ezgi'nin yakın arkadaşı Bora'yı gruba dahil etmesiyle grubun temel kadrosu oluşur. Batı soundlu rock yapan grup besteleriyle seslerini duyurmak istiyor.

-Grup Elemanları :

Vokal : Sanem

Davul : Ezgi

Gitar : Bora

-Grubun Web Sitesi : http://heeltap.rockmekan.com

Comalie

Comalie Temmuz ayının ortasında verilen bir ilan sonucu Murat, Cahit, İhsan ve Berkay'ın bir araya gelmesiyle kuruldu. Bir araya gelen bu dörtlü Bakırköy'de stüdyo çalışmalarına başladılar ve aralarındaki uyumu farkettiler. Tarz konusunda konuşulup verilen karar ise alternative oldu, özellikle de RHCP ın tarzından çok etkilendiler. Grubun etkilendiği isimler RHCP başta olmak üzere Placebo, Muse, HIM ve diğer alternative yapan gruplardır. Ayrıca funk ve reggae ritmleri de cover bazında grubun tarzını etkilemiştir..

-Grubun Web Sitesi : http://comalie.anatolianrock.com

Etiket

2005 yılının sıcak bir agustos ayında dünyaya geldi bu grup. Önce doguscan(vokal)-hilal(bas)- elif(gitar) 3lüsünün kurmus oldugu Etiket'e daha sonra ekin(bateri) ve son olarak da baran(gitar) geldi ve grup tamamlanmıs oldu...

-Grubun Web Sitesi : http://etiket.anatolianrock.com

Exen

Grup Balıkesir Üniversitesi Öğrencilerinden oluşmaktadır. Grubu kuran ve elemanları biraraya getiren Doğan Erol'dur. Çok sayıda eleman değişikliği yapan Grup ExeN son şeklini almıştır.

-Grubun Web Sitesi : http://exen.anatolianrock.com

The Fourth Floor

2005 Yılında Mustafa ve Görkem tarafından kurulan THE FOURTH FLOOR,daha sonra Hasan ve Melih'inde katılmasıyla yaklaşık 1 sene boyunca kendini geliştirme dönemi geçirmiş ve elemanlarının ortak tarzı olan thrashmetal tarzını seçmiştir.Ankara gruplarından CROSSFIRE'ı örnek alarak yollarına devam eden THE FOURTH FLOOR, günümüzde her ne kadar Blackmetal tarzı yaygınlaşıyorsada Thrashmetali devam ettirmek için kendilerine söz vermiştir..

-Grup Elemanlar :

Mustafa ÇALIŞKAN - Solo Gitar+Vokal

Melih KOCATEPE - Ritm Gitar+Back Vokal

Hasan ÖZDEMİR - Bas Gitar+Back vokal

Görkem Ufuk KAPLAN - Davul

-Grubun Web Sitesi : http://thefourthfloor.anatolianrock.com

Hayki

Grup ılk olarak 2004 yılında kurulmustur.2004 ten 2005 ın sonlarına dogru grupta vokal ve davul degısmıstır. bu degısımlere rahmen performansında hıc bır degısıklık olmayan grup su an hala sahne almaktadır. zengın ensturuman ozellıgınden ve vokla haykının sahne performansından dolayı buyuk ılgı gormektedır. bızım ıcın dostluk cok onemlıydı. grup agva truzım festıvalınde sahne almıs ve plaket kazanmıstır. grup dostluk ve beraberlık nedenıyle gunden gune yukselmektedır. onemlı olan ıyı olmanın yanında ıyı de bır dostluk kurmak o yuzden bız tam bır grubuz.bır cok yerde ve mekanda sahne almasına rahmen hala ılk gonku heyecanla calısan grup daha ıyı ısler basarmak ıcın kolları sıvadılar. tabı butun fanlara tesekkur edıyoruz sız olamasaydınız bız olamazdık

-Grubun Web Sitesi : http://hayki.anatolianrock.com

Bohem

2003 YILINDA MÜZİK HAYATINA BAŞLADI.COVER GRUBU OLARAK KURULDU.2005 YILINDA BOHEM ADI ALTINDA BESTE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.ŞUANDA ALBÜM HAZIRLIKLARINA BAŞLAYAN BOHEM YAKINDA SAYISIZ BESTELERİYLE KARŞINIZA ÇIKACAKTIR...

-Grubun Web Sitesi : http://bohem.rockmekan.com

Dolunay Grubu

DOLUNAY 2002 senesinde vokal de ve bass gitarda Devran KILIÇ,Solo gitarda Çağrı YILMAZ ve Davulda Caner CANCI ile kuruldu.2003 senesinde belediye konserleriyle müzik piyasasına atılmayı basarmıstır.2004 senesinin başında Çağrı YILMAZ'ın ayrılmasıyla uzun süreler solo gitarist arayısında olan Devran KILIÇ ve Caner CANCI en son olarak 2004 yaz sezonunun başında Solo gitarist Çağrı ARTAN,Bass gitarist Neyzen ÖZSARI,Klavyeye Eralp CAN 'ı kattı. Cem KARACA, Haluk LEVENT, Teoman, Murat GÖĞEBAKAN'ın alt kadrosu olarak bu kişilerle çalıştı. Bass gitaristinin kendi isteği üzeri ayrılmasıyla kısa bir süre içinde Bass gitara Uğur Orkun KOKUN geçti.Son olarakta Fırat YAHSIKUL'u dahil ederek ideal kadroyu kurdu. 13 Haziran 2005 tarihinde grubumuzun solisti Devran KILIÇ'ın askere gitmesinle çalışmalarına ara veren grup vatani görevinin bitmesi ile birlikte yeni kadro ile karsımızda. Albüm demosu kayıtlarına baslamak üzere olan grup hazırlıklarını tamamladı. En kısa süre içersinde kayıtları bu site üzerinden yayınlanmaya başlayacak. Bizi takip etmeye devam edin...

-Grubun Web Sitesi : http://dolunaygrubu.anatolianrock.com

Ror

Yakın doğu üniversitesinde kurulduk 2005 senesinde.çalışmalarımıza okulun stüdyosunda başladık. grubla ii yerlere gelmeyi düşünüyoruz.bu arada ror'un açılımı: Reflection of Reality dir. merak edenlere...

-Grubun Web Sitesi : http://ror.rockmekan.com

Asimetrik

Asimetrik 2006 yılında Yusuf DOGAN, Sedat SEYRAN ve Gökhan MUTLU tarafından Balıkesir'de kuruldu. Önceleri cover yapan grup kendi bestelerini yapmaya basladı ve bunun sonucunda ilk demo albüm kayıtları olan ANLA BENİ'yi kaydettiler. Aslında çok farklı kültürlerden gelen grup elemanları müzik potasında kendilerini bir bütün haline getirdiler ve Asimetrik oluştu. Asimetrik'in şarkıları hep oluşturulduğu dönemlerde grup elemanlarının iç dünyasını anlatıyor. Duygularından feyz alarak oluşturdukları parçalarda ki doğallık aslında kendi içlerinin bir bakıma dışa yansıması. Bu dışa yansıyan olguları müzikle ifade etmenin en iyi metot olduğu konusunda hemfikirler..

-Grubun Web Sitesi : http://asimetrik.anatolianrock.com

Grup Nazar

1992 yılında Kocaeli'nde bir araya gelen grup 14 senedir bir fiil olarak müzik yapmaya devam etmektedir. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ve turistik sahil beldelerinde de faliyet gösteren Grup Nazar halen programlarına Kocaeli merkezli olarak devam etmektedir..

-Grubun Web Sitesi : http://grupnazar.dinozoruz.com

Tansiyon

Tansiyon 12.8(Aleternative)--->2000 Yılında FAtih Erdal(DavuL), Atakan Güzel(Bass Gitar, Back Vokal), Çagrı Aktürk (Ritim Gitar), Talha Yaman ( Bass Gitar) Taradından kuruldu. DAha Sonra ilk Konserimizi 2001 Yılında Özel Türk Yurdu Geleneksel Bahar Senlikleri Saklıkent' De vererek 1 Adım Daha ilerledik. Ardından Atakan Güzel (Vokal, Solo) Gruba Ayit besteler YazmaYa Karar VErdi Ve bunlardan Bir Kaçı Söyle Tansiyon-İsterim, Tansiyon-Sonbahar, Tansiyon-Of Aman Aman Yolumuza Bir Süre Kendi Bestelerimizle Devam Ettik ve 2004 Yılında Ankaradan Antalyaya Gecis Yaptık Antalyada Bir Cok Konserlerimiz oLdu bunlardan BAzıları Antalya Side Yaz Festivalleri, Side Star Hotel Türk Geceleri,Süral Hotel Türk Geceleri,Antalya Side YazFestivalleri,Akdeniz üniversitesi Senlikleri,Light Hause Disco Rock Party Konserlerimizle Antalyadan Ankaraya Geri GEçis Yaptık Ve 2005 Yılının Sonlarında Grubumuzun Bass Gitarcısı Talha Yamam Gerekli Bahanelerden Dolayı Grupdan Ayrılmak Zorunda KaLdı.Ardından Serhat Grubun yeni Vokali Oldu ve Bass gitara Atakan Gecdi Yolumuza Aynı Hızla Devam Ettik Daha Sonra Ankarada Konlserlerimize Mini Bar,Gölge,Andac Rock Cafe,Anatolia Showlend,Cumhuriyet Lisesi 3.Geleneksel Bahar Senlikleri Anatolia Showland' De devam Ettik.Daha Sonra Konserlere Bir mühted Ara vererek Stüdyo Calısmalarına Başladık. Kendimizi Tamamen Yeniledik Ve Sevdigimiz Grupların Sarkılarını Coverlemeye Başladık.Basarıya Daha cok ilerledik Ve Konserlerimize devam Etme Kararı Aldık.19 mayıs Cuma Günü Nevsehir Avonos Anfi Tiyatroda , Ardından garage,nevsehir avonos anfi tiyatro, İF rock barda konserlerimize devam ettik.

-Grup Elemanları :

Serhat ---> Vokal

Atakan Güzel--->(Bass Gitar& Back Vokal l )

Çagrı Aktürk --->(Ritim Gitar&Back Vocal)

Cengiz Narin --->(Solo Gitar)

Fatih Erdal --->(Davul)

-Grubun Web Sitesi : http://tansiyon.anatolianrock.com

Dalga Dümen

Grup aslında 2005 senesinin başlarında kuruldu ama bozup bozup yeniden kurduk. Daha önceki grup isimlerimiz Çakal ve Niagara idi. Grup çalışmaları İstanbul / Avcılarda yapılıyor ama şu sıralar öss sınavı yaklaştığı için çalışamıyoruz..

-Grubun Web Sitesi : http://dalgadumen.anatolianrock.com

Resntarh

Grup en son halini 2005 yılının sonuna doğru aldı.Aslında grubun kurulum aşaması biraz karmaşık çünkü, grup elemanlarının hepsinin ayrı ayrı farklı müzik geçmişleri var. Grup daki elemnalardan Serdar Balçık, Aras Taşkıran , Arda Anyazlı daha önceden aynı grupta bulunmuşlardır. Fakat bazı nedenlerden dolayı önceki grupları olan "rusty nail" grubu dağılmıştı. Ardından Serdar grubuna basist arayan Mustafa Subaşı ile tanıştı. Serdar ve Mustafa bir karar alarak tekrardan Serdar'ın eski grubu olan grubu yeniden kurmaya karar verdiler. Yeni grup Yeni kan ve yeni isim Res'n Tarh. daha detaylı bilgi için ayrı ayrı müzik geçmişlerini okumanız gerekmektedir. Çünkü burada bunu anlatmak bayağı zor. Res'n Tarh şu anda cover yapmaktadır, kendi beste çalışmaları da vardır. Ve bu yaza doğru kapsamlı bir demo çıkacaktır. Herkese metall dolu günler...

-Grubun Web Sitesi : http://resntarh.rockmekan.com

27 Ocak 2007 Cumartesi

Herkesim

2005 yılında liseden sonra bir grup kurmak icin yola koyulduk aslında hepimiz daha onceleri bir yerlerde müzik yapıyorduk ama aynı yas grubundan arkadas olmamız birbirimizi daha ii anlamamızı saglayacaktı! Cok iyi bir uyum icersinde oldugumuzdan cok iyi müzikler yaptığımıza inanıyorum! sizlerde umarım memnun kalırsınız!

-Grubun Web Sitesi : http://herkesim.anatolianrock.com

Dohal

İki kişiden oluşan DohaL kendine özgü bir grubuz.2006 yılında Eskişehir de kurulduk.Amacımız sizlere en güzelini en DohaL haliyle sunmak. Bizi takibe devam edin;)

-Grubun Web Sitesi : http://dohal.anatolianrock.com

Shadowplay

Grup lise(2003) yıllarında ortak müzik zevkleriyle bir araya gelen Taner(Gitar/Vokal) ve Volkan(Bas) tarafından kuruldu. O sıralar okul vs gibi nedenlerden dolayı bu proje yalnızca lise öğrenimi sonrası için düşünülmekteydi. Ayrıca vokal ve klavye konusunda gerçekten bir kıtlık durumuydu. Ancak herşey yalnızca doğaçlama birşeyler çalmak için stüdyoya Yasin(Davul)i davet etmeleriyle değişti. Keyifle geçen 30 dakika "Shadowplay"in temelleriydi. Uzun yıllarda tanışmakta olan 3lü grubun temellerini dostluklarıyla sağlamlaştırdılar. Bu dakikadan sonra grubun ilk hedefi müzik zevki progressive rocktan çok uzak ulan Yasin'e bu ateşi vermekti. Yasin'in kısa zamanda uyum göstermesiyle grup çalışmalarına başladı. Vokal sorunu gitgide büyümekteyken yine ortak arkadaşlarımızdan Dilan gruba dahil edildi. O sıralar İzmir Rock Klübünün düzenlemekte olduğu yarışmaya katılacak olan grup acil konser repertuarı hazırlıklarına başladılar. ÖSS'ye hazırlanmakta olan Taner'in zaman imkansızlığına rağmen grup tam olarak 2 prova alarak yarışmaya katıldı ve 1. oldu. Taner'in konserden sonra müzik yaşamına 3 ay kadar bir zaman ara vermesiyle grup bireysel olarak besteler üzerinde yoğunlaştı. Bunun yanında Dilan'da aynı nedenle grubundana yrılmak durumunda kaldı. ÖSS'nin ardında ilk olarak yapılan Volkan ve Taner'in lise arkadaşı olan Alper(Klavye/Gitar)'a teklif götürmek oldu. Alper'in gruba katılmasıyla repertuar genişletildi ve besteler yeniden düzenlendi. Grup şu an yakın zamanda yeni demolarını kaydetmek için hazırlanmakta...

-Grubun Web Sitesi : http://shadowplay.rockmekan.com

Mysteria

Mysteria, 2004 yılının başında davulcu Can Tokgöz ve ritm gitarist Furkan Müderrisoğlu tarafından kuruldu.Gruba sonradan katılan lead gitarist Mert Altındeğer ve bassçı Korhan Gürler'le 1 sene kadar devam ettiler ve 2004 - 2005 senesi arasında 1 konser verdiler ve başarılı oldular.Grup kurulduğundan beri vocal eksikliği vardı ve Korhan Gürler vocal görevini konserde ve stüdyolarda üstlendi.2005'in Ekim ayında Korhan Gürler,maddiyatsızlık ve işinden dolayı grubu bırakmak zorunda kaldı.Grup yeni bir bassçı arayışına girdi.2005'in Kasım ayında ise Mert Altındeğer gruptan atıldı.Grupta 2 kişi kalan Can ve Furkan uzun uğraşlar sonunda yeni bir vocal ve yeni bir lead gitarist buldular.Bulunan vocal Onur Saydam'dı.Onur'un çok samimi arkadaşı olan Can Yüksel'de grupta lead gitar görevini devraldı.Kasım'dan 2006 Şubat'a kadar bu kadro devam etti ve 2006 Şubat'ta bugünkü bassçı Tolga Can Şatır, gruba katıldı.Can Yüksel , isteği üzerine gruptan ayrıldı ve askere gitti.Ardından grubun vocali Onur Saydam'da , dersleri yüzünden gruptan ayrılmak zorunda kaldı.Tekrar lead gitarist ve vocal arayışına girdiler.1 aylık bir süre zarfından sonra gruba şu anda grubun Lead Gitaristi olan Hidayet Can Özcan katıldı.1 ay kadar vocalsiz provalara devam ettikten sonra Onur Can Koçak,gruba dahil oldu.Onur'un ses tonunun,mevcut repertuara uymaması üzerine grup,repertuarını komple değiştirdi ve yeni bir sound yakalamış oldu.Grup,bu kadroyla 2 konser verdi ve büyük beğeni topladı.2006'nın Temmuz ayında Onur Can Koçak, Mersin Devlet Konservatuarını kazanarak gruptan ayrılmak zorunda kaldı.2006'nın Ağustos ayında eski vocal Onur Saydam, gruba dahil oldu ve kadro tamamlanmış oldu.Grup şu an yeni repertuarı ve besteleri üzerinde çalışmakta.

-Grubun Elemanları :

Onur Saydam ( Vokaller )

Hidayet Can Özcan ( Lead Gitar )

Furkan Müderrisoğlu ( Ritm Gitar )

Tolga Can Şatır ( Bass Gitar )

Can Tokgöz ( Davul )

-Gruba emeği geçmiş olan eski elemanlarımız :

Can Yüksel ( Ex - Lead Gitar - Şubat 2006'da Ayrılmıştır )

Mert Altındeğer ( Ex - Lead Gitar - Kasım 2005'te Ayrılmıştır )

Korhan Gürler ( Ex - Bass Gitar - Ekim 2005'te Ayrılmıştır )

Onur Can Koçak ( Ex - Vocal - Temmuz 2006'da Ayrılmıştır )

Hepsine verdiği emeklerden dolayı ve bizi buraya kadar getirdiklerinden dolayı teşekkürü birer borç biliyoruz..

-Grubun Web Sitesi : http://mysteria.anatolianrock.com

Arkhe

2005 yılının Nisan ayında gitarda Cenk(AegisFang) , davulda ise Suphi tarafından , power metal yapma amacıyla ve SOULFORGE ismiyle kuruldu. İlk provalarda power metal çalmak için davulu başında bir kaç ay daha geçirmesinin yararlı olacağını düşünen Suphi , grubun power çalmaya yeterli hale gelene kadar grunge/rock tarzında takılmasını önermiştir ve bu kabul edilmiştir. Sonradan vokalist olarak gruba dahil olan Kaan ve akabinde gitarist olarak Cenk tarafından kadroya dahil edilen Deniz ile grup hemen hemen tamamlanır. Kısa bir süre sonra okul festivalinde çıkmak için davet alan grup daha sık çalışmaya başlar ve bu sırada ilk yaprak dökümleri yaşanır. Çalış tarzı gruba ters düşen Suphi ve ardarda provalar kaçırmaya başlayan Kaan gruptan çıkarılır. Gruba vokalde Sıla , davulda Aliş katılır. Konserden yaklaşık 1.5 hafta bu kadroya ulaşan grup sıkı çalışır ve konsere kadar hazırlanır. -Devamı gelecek-...

-Grubun Web Sitesi : http://arkhe.rockmekan.com

Restcheck

Kurulma fikri Aykut ve Ufuk'un yapmak istedikleri müzigi ortaya çikarma istegiyle olustu. Birçok davulcu ve basçiyla çalisildi. Gruba en uygun isimler Beran ve Ali ihsan oldu. Ve grup bugünkü kadrosuna ulasti. Restcheck, su anda yerli ve yabanci metal ve rock parçalarini coverlarken, bir yandanda beste çalismalari yapiyor.. Grubun müzik renginin alternetif ve sert bir çizgide oldugunu söyleyebiliriz. Çalinan coverlardan bazilari; Rammstein-Du Hast Dorian-Bakma Yüzüme Deja-Vu-Kendin Cos Taproot-Poem Radical Noise-Bazen Linkin Park-Breaking The Habit... Restcheck yakin zamanda demosunu yayinlayacak ve kendi çizgisinde ilerlemeye devam edecek..

-Grubun Web Sitesi : http://restcheck.rockmekan.com

Karanlık Düşler

2001 ylında istanbul'da muhammed tarafından kurulmuştur.Amacı kendi bestelerini seslendirmek ve dogu müzik tarzında başarılara imza atmaktır...

-Grubun Web Sitesi : http://karanlikdusler.anatolianrock.com

Ölüm Tehlikesi

Grubun ilk temelleri Mert(gitar) ve ilgen(davul) tarafından atıldı. Daha sonra gruba Onur(vokal) katıldı. Bu 3lü grup daha oturmadan bir çok kişiyle çalıştı ve bas gitarda geçici biriyle konsere çıkıldı. Bu konserden sonra vokal ve bas anlaşmazlık sonucu gruptan ayrılarak vokale gitarda olan mert geçti. Bas gitara Ozan, 2.gitara da Korku geldi, davuldada baştan beri olan İlgen vardı. bu 4lü 1 konsere çıktı ve hala çalışmalarına hızla devam etmekte....

-Grubun Web Sitesi : http://olumtehlikesi.anatolianrock.com

Diriliş

GRUBUN KURULUŞU VE GELİŞİMİ Grup 2000 yılında Trabzon’da “Gitarların Çığlığı” ismiyle kurulmuştur. Grubun kurucu üyeleri İrem Sevgi Yılmaz, İsmail Cem Yılmaz ve Ali Osman (Oytun) Bahçekapılı’dır. Bu üçlü daha sonra ikinci gitarist olarak Mustafa Levent Eksert’i gruba dahil etti. Grup sahneye adım atmak istediğinde bir davulcuya ihtiyaç duydu ve birkaç davulcuyla çalışıp, Trabzon’da ikisi Kanuni Anadolu Lisesi’nde, ikisi Hamamizade Kültür Merkezi’nde olmak üzere toplam dört konser verdi. 2005 yılına gelindiğinde ise grubun vokalisti İrem ÖSS’de başarılı olmuş ve Hacettepe Dişçilik Fakültesini kazanmıştı. Grubun diğer üyeleri ise ÖSS nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı. Sene sonunda çalışmalar meyvelerini verdi. Grubun diğer üyeleri de Ankara’da üniversiteler kazanmışlardı. Grup Ankara’ya gelmeye az bir zaman kala bir kararla, v e Mustafa’nın kendi kararıyla, Mustafa’yı gruptan çıkardılar. DİRİLİŞ ANKARA’DA 2005 yılının Ağustos ayında, Diriliş üyelerinin (İrem, İsmail, Oytun) Ankara macerası başladı. Ve grup hemen eksik üyeleri tamamlaya başladı. Oytun Tobb Etü’yü kazanmıştı. Ve sınıfında tanıştığı ve gitarist olan Yalçın Efe’yle tanıştı.Ve onu gruba dahil ettiler. Ve son olarak davulcu bulmaya gelmişti iş. Birkaç davulcu denemesinden sora İlker Yaz’ı gruba dahil ettiler. Ve grup çalışmalarına kaldığı yerden hızla devam etti. Grup 2 aylık bir çalışmadan sonra ilk konserini Tobb Etü’de verdi. Ardından yine Tobb Etü’de bir konser daha verdi. Grup bu iki konserden sonra kendi besteleri üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Çünkü onlar bir beste grubu olma yolunda ilerlemek istiyorlardı. Artık grup yavaş yavaş tanınmaya başlamış ve çeşitli yerlerde konserlere çıkmaya başlamıştı..

-Grubun Web Sitesi : http://dirilis.anatolianrock.com

Scream Of Life

Grubun 2005 de temelleri atılıp 2006 başlarında faliyetlerine başlamıştır. Can hariç diğer elemanlar İBRAHİM BODUR ANADOLU LİSESİNDE okumaktadır. Can milli piyango andolu lisesinde okumakta....

-Grubun Web Sitesi : http://screamoflife.rockmekan.com

Frankness In Echo

Grup 2005 nisanında Çanakkale'de Bundaberg adıyla kuruldu birçok müzik organizasyonunda yer aldı bunlardan en önemlisi Çanakkale ÇABİSAK Müzik Yarışmasıydı. Daha sonra gitarist Erhanın gruptan ayrılmasıyla gitarı eline alan vokalist Tamer grubun şuanki halini almasında büyük bir etkendir. Grup şu sıralar Frankness in Echo adıyla müzikal hayatına devam ediyor. Tarzını alternatif ve britpop olarak belirleyen grup radiohead'ten blur'e keane'den U2'ya birçok alternatif grubun parçalarını yorumluyor...

-Grubun Web Sitesi : http://franknessinecho.rockmekan.com

Cnr

2005 yılında kurulan grup birkaç eleman değişikliğinden sonra 2006 başında bas gitara Ege, vokale ise Gizem'in gelmesiyle yeniden toplandı. Yeni bir görünüm kazanan grup çalışmalarına hızla devam ediyor..

-Grubun Web Sitesi : http://cnr.rockmekan.com

Grup Radyasyon

RADYASYON 2004'ün sonbaharında İnönü Üniversitesinde kuruldu.Davulcumuz Emre haricinde hepimiz Müzik Öğretmenliği öğrencileriyiz.Grubumuzun bi özelliği hepimizin Türkiyenin farklı yerlerinden bir araya gelmesi.Üniversite gençliğinin rock ihtiyacını karşılamak görevimiz ) ARTIK DIŞARI AÇILMAK İSTİYORUZ... BOĞULDUK... Grup elemanları bir araya gelince müzik dışında genelde birbirlerini döver,boğuşurvs.v.s... Grup arasında kullanılan laflar: EYÜP;"abii konsere 5 dk var ne çalcaz?" AYTAÇ;"lan çok pis tahrik oldum Yalçın'ı dövelim mi?" YALÇIN"ya abi hadi çalışalım ya!" GRUP RADYASYON "Aytaç cıvıtma bea!" ERMAN "şş bakın hele Eski Köprünün Altında yı çalalım mı? heee it osuruyuuu" EMRE "Beyler!bakın yarın konser var çalışalım." BÜNYAMİN "Ortak!paso kabarcık!paso havuz!saçmasınız siz yaaa!bebeğim!no baby! nası konuşuyon lan sen! ıt ıs come on lets go baby hanımey lor ke!!!" )))

-Grubun Web Sitesi : http://grupradyasyon.anatolianrock.com

Mind Crash

Grubumz 2005 ylında kurulmuştur zaman zaman eleman değişikleri de olmuştur ama grup şu anda son halini alıp çalışmalara tam gaz devam etmektedir..

-Grubun Web Sitesi : http://mindcrash.anatolianrock.com

Derin Mavi

Grup 2005 Mayıs ayından beri aktif olarak çalışıyor. Eleman değişikliklerinden sonra son halini alan Derin Mavi hem piyasaya uygun hem de müzikal anlamda kaliteli bir müzik yaptığını düşünüyor. Derin Mavi'nin bestelerden oluşan 10 parçalık ilk demo albümü çok yakında sizlerle...

-Grubun Web Sitesi : http://derinmavi.rockmekan.com

Funkalaturka

Funk Ala Turka Ankara'da Etnik Funk tarzında müzik yapmakta olan bir gruptur.Grup, 9 kişiden oluşmakta olup 2 yıllık bir geçmişe sahiptir.2004 yılında Barış Erciyas ve Mehmet Çoban tarafından kurulan ve "Funk Ala Turka" ismini alan grup özgün kadrosuna ulaşmıştır. Ankara içi ve dışında birçok bar programı ve konserlerde yer almış ünlü gruplar ve sanatçılara alt grup olmuştur.Tarzını, izinde yürüdüğü bir zamanların "Brooklyn Funk Essentials" Grubu ile "Laço Tayfa" ortak yapımı "In The Buzzbag" albümünden alan grup hala fiili olarak bar ve konser programlarına devam etmektedir.

-Grubun Web Sitesi : http://funkalaturka.anatolianrock.com

Snr

2002 yILInda Adana'da okul grubu olarak kurulan grup bir cok bar konseri ve organizasyona katıldı 2004 yılında cıkardıkları Rüya adlı demo ile undergraund piyasasın sağlam bir yer edindi..

-Grubun Web Sitesi : http://snr.anatolianrock.com

Sifon

Zorlu koşullarda yoluna devam eden bi grup.grup hakkında bişi demeye gerek müzikleri onları en iyi şekilde anlatır zaten..

-Grubun Web Sitesi : http://sifon.rockmekan.com

Kaşarlı Çorba

Yaklaşık 5 yıl önce suat ve velicanın (mayonez & ketçap) nette tanışmasıyla başlayan sıcak dostluk zaman geçtikce güçlenerek güzel bi dostluğa dönmüş we studyo çalışmarına hız katmıştır. başlarda sadece cover çalan biz, bi zaman sonra gruba orhun kardeşimizinde katılmasıyla kendi bestelerimiz üzerinde yoğunlaşmamızın tam zamanı olduğunu fark edip punkrock üzerine güzel şeyler yapma hayaliyle bu yolda yürümekteyiz..

-Grubun Web Sitesi : http://kasarlicorba.anatolianrock.com