6 Mart 2007 Salı

Dim Vision

Dim Vision'ı kurma fikri 2005'in son aylarında; şu anda grubun gitaristlerinden biri olan Emre, grubun bass gitaristi Şener ve grubun solisti Ozan tarafından ortaya atıldı. (Bu üçlü ayrıca İzmir Anadolu Lisesi'nden sınıf arkadaşıdır) Bir çok farklı müzik türünü seviyorduk ve bu, grubun tarzı hakkında çok fazla fikir değiştirmemize sebep oldu. Yapacağımız müziğin türü aslında çok da önemli değildi, önemli olan "müzik" yapmaktı. İlk başta Gothic Metal yapmaya karar verdik ve entrümanist arayışlarına başladık ki bu en alengirli, en keşmekeşli süreçti. Bir çok kişi kısa süreli olarak gruptan geldi, geçti ve biz son olarak "gönlümüzün müziği"ni yapmaya karar verdik ki bu kararımızda Barış'ın büyük payı oldu. Tarzımızı en başta doom metal olarak belirledik ve cover ve beste çalışmalarına başladık. (Mart-Nisan civarı). İlk konserimizi 28 Mayıs'ta Dungeon'da verdik. Bu günden itibaren beste çalışmalarına iyice ağırlık verdik. Bu süreçte tarzımız yine doom metal temelli olmak üzere, power, gotik metal gibi türlerle etkileşim gösterdi. Grup şu anda demo çalışmaları dahilinde şarkılarını kayıt aşamasındadır.

-Grup Elemanları :

Clean Vokal : Özgür Ozan DEMİREL
Brutal & Scream Vokal : Ahmet YUMRUKAYA
Gitar : Andaç ÇATALKAYA
Gitar : Emre GÖNEN
Bass : Şener BEYPAZAR
Klavye : Barış EVRAN
Bateri : Gökhan BEKTAŞ

-Grubun Web Sitesi : http://dimvision.anatolianrock.com

Bulgurugurud

Grubumuz büyük arbedelerden kurulmuş nadide bir guruptur. her üyesi kendi kulvarında birincidir ve yürekleri kadar yaptığı işler de iyidir. daha ayrıntılı bilgi yer alacaktır. bekleyin çünkü değer! teşekkürler şimdiden )

-Grubun Web Sitesi : http://bulgurugurud.anatolianrock.com

Deep Larynx

Beste grubu olarak müzik hayatına başlayan Deep Larynx malum parasızlıktan dolayı piyasa repertuarına da el attı.. Grubun bestesi olan Gevrek internet üzerinden 7000' e yakın download almıştır.. Şu anda barlarda çeşitli organizasyonlarla müzik hayatına devam eden Deep Larynx çeşitli barlarla gelecek programlar için anlaşmalarını imzaladı. Şu an sizlere daha iyi kaliteli kayıtlarla ulaşabilmek için maddi açıdan birikim yapan grubun bestelerde de hissedildiği gibi asıl HARDCORE'dur..

-Grubun Web Sitesi : http://deeplarynx.rockmekan.com

Nakşiyat

Edevât-ı Musîki-i İslamiyye ile Edevât-ı Musîki-i Garbiyye'nin zuhr-u harmanı ile Tasavvufî nâmeler...

-Grubun Web Sitesi : http://naksiyat.dinozoruz.com

Kefen

2005 Haziran Ayında Kurulan "KEFEN" Çağlar (Vokal - Gitar), Sinan (Gitar - Geri Vokal), Uğur (Davul) dan oluşmaktadır.

-Grubun Web Sitesi : http://kefen.rockmekan.com

Sansür

SANSÜR!!!!!!!! SANSÜR GRUBU SANSASYON GRUBUNUN DAĞILMASIYLA OLUŞMUŞTUR.SANSASYON GRUBUNDAN TANIDIĞINIZ YALÇIN(GİTAR+VOKAL)VE CEM(DAVUL) GRUPTAN AYRILAN BURAK(BASS) VE MERT(GİTAR) İN YERİNE ELEMAN ARAYIŞINA GİRDİLER. BU ARADA SANSASYON GRUBUNUDA DAĞITTILAR.BU İKİLİYE DENİZ(GİTAR+GERİVOKAL) KATILMASIYLA SANSÜR GRUBUNU KURDULAR.SANSÜR GRUBU ASLEN GOTHİC METAL,BLACK METAL,PSYCHEDELİCAL METAL YAPAN BİR GRUP OLMASINA RAĞMEN BAZI KONSERLER İÇİN TÜRKROCK YAPMAKTADIR.

-Grubun Web Sitesi : http://sansur.rockmekan.com

Impatience

2003 yılında Mehmet(gitar), Umut(davul) Gülay(bass) ve Emre(vokal) tarafından kurulmuştur. Bir süre Murat solo gitarı üstlenmiş fakat gruptan ayrılmasıyla Hüseyin(solo gitar)onun yerini almıştır. Daha sonra ise vokal Emre'nin ayrılmasıyla grup büyük bir kayıp yaşamıştır. Emre'nin yerine şu andaki vokal Gökhan gruba dahil olmuştur. Grubun tarzı Death Metal olup ilk demosunu mayıs sonuna yetiştirmeye çalışıyor...

-Grubun Web Sitesi : http://impatience.anatolianrock.com

Bira & Fender

Bira & Fender 2005 yılının eylül ayında Özgür Tilkal ve Emrah Gökalp tarafından kurulmuştur. Sonradan Umbertho Ve Haşimin katılması ile Grup ilk halini almıştır.Ancak Umbertho'nun memleketi America'ya gitmesi ile grupta bass gitar sorunu ortaya çıktı bize uygun bi bass gitarist bulup yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Grup İlk Konserlerini Çukurova EML'de Vermiştir.

-Grubun Web Sitesi : http://biraandfender.rockmekan.com

Enkaz

BİR İZMİR GRUBU OLAN ENKAZ'IN KURUCULARI BAHADIR GÜLER VE ÖMER ÇALIŞKANDIR.GRUBUN İSMİNİ BULMAKTA HİÇ ZORLANMAMIŞLARDIR.ÇÜNKÜ MÜZİKTEN HARİÇ EN İYİ YAPTIKLARI ALKOL ALIP ENKAZ OLMAKTIR. 2004 ÜN YAZ AYLARINDA BAŞLAYAN ÇALIŞMALARI İLE BİR ÇOK ELEMAN DEĞİŞİKLİKLERİ YAŞAMIŞLARDIR.İLK OLARAK ANADOLU ROCK İLE BAŞLAYAN TARZ ALTERNATİF ROCK'IDA BENİMSEMİŞ PİYASA PARÇALARA YÖNELMİŞLERDİR.İLK SAHNE DENEYİMLERİNİ UFAK ÇAPLI MEKANLARDA BAŞLAYIP ROCK BARLARA TAŞIMIŞLARDIR.GRUP PROVALARINI KSK FREKANS STÜDYODA YAPMAKTADIR.

-Grubun Web Sitesi : http://enkaz.rockmekan.com

Impuls

Impuls, isim olarak 2002 yılında kuruldu.Ancak çeşitli nedenlerden dolayı uzun sure askıya alındı. 2004 yılının sonunda Mehmet'in gruba dahil olmasıyla beraber grup aktif olmaya başladı. O zamanlar grubun vokalini yapan Gözde'nin sağlık sorunları nedeniyle müzik hayatına son vermesi, grubu tekrar bir vokal arayışına soktu. Bu zaman içersinde grup elemanlari değişik gruplarda çalışmalar yaptı. Uzun vokal arayışından sonra Onur'un gruba vokal olarak dahil olmasıyla, grup şuanki kadroyu oluşturdu. Grup şimdilik coverlar ile yoluna devam ediyor. Beste çalışmalarına başlamıştır.

-Grup Elemanları :

Vokal : Onur Andıç
Gitar & Back Vokal : Mert Yaman
Bass : Melih Habalı
Davul : Mehmet Akgün

-Grubun Web Sitesi : http://impuls.anatolianrock.com

Makine

Grup "I.P. (In Progress)"adı ile mart 2003'te Izmir'de kuruldu. Ilk olarak 2003 mayıs ayında "Ege Üniversitesi Bahar Şenlikleri" kapsamında konser verdi. Ekim 2003'te "Beri Blues Bar"'da sahne alarak bar hayatına başladı. 2004'ten itibaren DUNGEON(izmir), 222 PARK(eskişehir), ROXY(istanbul), OOZE(izmir), GAR BAR(eskişehir), BRONX(istanbul), FAITH CLUB(kuşadası), FUEGO CLUB(kuşadası), BIOS(izmir), OPUS(izmir), BERI BAR(izmir), Gönen Sanat Derneği(balıkesir) gibi barlarda sahne aldı. MAKiNE 11.Tuborg Roxy Müzik Günlerinde; 3.lük derecesi ve Yuxexes Özel ödülünü almıştır. Grup şu sıralar albüm çalışması içerisinde...

-Grubun Web Sitesi : http://makine.anatolianrock.com

Nova

Grup uzun yıllardır müzik piyasasında çeşitli gruplarda albümler, bar programı, konser ve çeşitli farklı projelerde birlikte ve ayrı ayrı yer almış 5 kişiden oluşmaktadır. Bu geçen yıllarda sahip oldukları tecrübe, birikim ve fikirleri 2005 yılı başında NOVA ismi altında toplayıp yepyeni bestelerle performe etmek isteyen grup üyeleri enerjik ve dinamik canlı performanslarla dinleyici karşısına geçmek ve kısa bir süre içinde aktif bir şekilde sahne almak niyetindedir...

-Grubun Web Sitesi : http://nova.rockmekan.com

Antidepresan

Grup 2004 yılında Celil Parlak-Sercan Koç-İsmailcan Çoskuner-Işın Teğmen ve Hüseyin Uzun tarafından "SPK" adıyla kuruldu.Okul şenliklerine yer aldı.Sonrasında elektro gitar daki Hüseyin Uzun gruptan ayrıldı. Daha sonra gruba Mustafa AtiK ve Çağatay Çağıran katıldı ve grubun adı "ANTİDEPRESAN" olarak değiştirildi..

-Grup Elemanları :

SOLo gitar : Celil ParlaK
Ritm gitar : Çağatay ÇağıraN
Bas gitar : Mustafa AtiK
Davul : Sercan KoÇ
vokal : İsmailcan ÇoşkuneR
vokal : Işın TeğmeN

-Grubun Web Sitesi : http://.anatolianrock.com

Son

2005 in mayıs ayında grup kurmaya karar verdik. iş yerinden kankam olan eray bass Liseden kankam Engin davul. Ve mahalleden kankam ilhan da ritm gitaristimizdi. ilhan iş vs konulardan grubu bırakmak zorunda kaldı Vocal bir kaç eleman deyişikliğinden sonra (hatun vocal müziğimizi yansıtmadığı için) Yeni vocalistimiz Ersoy la yola 2006 hazirandan itibaren tam gaz devam ediyoz)

-Grup Elemanları :

ERSOY - vokal
METİN - gitars
ERAY - bass gitar
ENGİN - davul

-Grubun Web Sitesi : http://son.rockmekan.com

Cruor Ignis

Cruor Ignis is a Melodic Death Metal band from Turkey. Ignis was formed in 2005 by Eser Apaydin, Kenan Cakir and Can Adiguzel. At the end of June, 2005, Onur Oral (vocals) and Can Baybunar (drums) joined Ignis. After a few months, Can Baybunar left the band because of some personal problems. So far they've released just one EP which is called "For The Nameless One". Cruor Ignis consists of 4 members out now, with Onur Oral as the lead vocalist, Kenan Cakir and Eser Apaydin as the guitarists, and Can Adiguzel as the bassist. Currently, the band is getting ready for the concerts after the new-coming EP.

-Grubun Web Sitesi : http://cruorignis.rockmekan.com

Şapka

BEŞ GENÇTEN OLUŞAN YENİ BİR ROC’K GRUBU … 60 ila 70’li yıllarda Cem Karaca, Erkin Koray, Barış Manço önderliğinde zirve yapan roc’k müziği, zamanla hak ettiği değeri kaybetmiş görünse de, Haluk Levent, Teoman, Kıraç ve benzer roc’k müziği sanatçıları ile itibarını geri kazandı. ŞAPKA’nın beş genci de, bu öncülerden etkilenerek, gençliklerinin verdiği duygu yoğunluğunu, ustalardan gelen müzikal tadla birleştirerek bizce yılın en iyi roc’k albümünü yaptılar. 16 yaşlarında söz ve beste yapmaya başlayan ŞAPKA elemanları çocukluk arkadaşı. Hepsinin ayrı ayrı yetenekleri var. Bu yetenekli beş genç, bir araya gelerek ŞAPKA’yı kurdular ve ‘’AHŞAP EVLER ‘’ isimli albümlerini yaptılar. ‘’ AHŞAP EVLER ‘’ ŞAPKA’nın ve MAKSİMAS MÜZİK YAPIM’ın ilk albümü… Albümdeki 10 şarkının tamamı ŞAPKA’ ya ait. İlk klip, albüme adını veren şarkı ‘’ AHŞAP EVLER ‘’ e çekildi. Yönetmen Bünyamin Yaşar tarafından 16 mm. film çekilen klipte animasyon gösterileri dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk marka tescilli roc’k grubu ‘’ ŞAPKA’’, ilk albümü ‘’ AHŞAP EVLER’’ ile şu anda tüm müzik marketlerde.

-Grubun Web Sitesi : http://sapka.anatolianrock.com

Grup Doğa

Grup fikri ilk olarak 1997 yılında bir hayal ürünü olarak Eskişehir'de ortaya çıktı. Lise sıralarında pekişen müzik sevgisi 2000 yılında üç arkadaşın (akif, mehmet, ömer) gitar edinmesiyle hızlı bir şekilde başladı. O dönemde yalnızca okul içinde düzenlenen programlarda sahne aldılar. Daha sonra iki kişi daha katıldı (uğur, muhammed). Fakat 2002 yılında Akif ile Mehmet Eskişehir'den ayrılmak zorunda kaldılar. Böyle bir sürece girince diğer elemanlar herhangi bir aktif çalışmaya girişmediler. Akif, beste ve sözleriyle, kayıtlarıyla bu işi sürdürmeye karar verdi şimdilik. Sahne fırsatı olmasa da bir radyo yayınında konuk oldu ve grup şarkılarını söyledi. Burası ise hem grup elemanlarının sürekli buluşma noktası hem de dinleyenlerin gruba yön vereceği platform. GRUP DOĞA ismi doğanın kendi içerisinde her türlü rengi ve gerçeği barındırmasından çıkmıştır. Şarkılarımızda zamanla bunu göreceksiniz.

-Grubun Web Sitesi : http://grupdoga.anatolianrock.com

4 Duvar

2004 yılının kış aylarında Kadıköy'de kurulan grup, ilk birkaç aylık uyum sürecinin sonunda üyelerin bu işi daha ciddi düşünmeye başlamaları üzerine kendine bir müzik rotası koydu ve bu doğrultuda tarzını oturtmaya başladı.. Müzikal anlamda kendini geliştirmeye ve eğitmeye devam eden grup üyeleri değişik cover çalışmalarının yanısıra beste çalışmalarına da ağırlık vermeye başladı.. İlk aylarda başka bir isimle anılan grup, ismini değiştirmek zorunda kaldı ve 4 Duvar isminde karar kıldı.. Yoğun stüdyo çalışmalarını devam ettiren grup, çeşitli konser ve festivallerle karşınızda olacak..

-Grubun Web Sitesi : http://4duvar.rockmekan.com

Sarpedon

1998 YILINDA ÇANAKKALE'DE KURULAN GRUP PEK ÇOK ORGANİZASYON DA SAHNE ALDI VE DE YOLUNA DEWAM EDİYOR.VOKALDE KEREM ÖZTOPRAK ELEKTRO GİTARDA BÜLENT AFŞAR BASS GİTARDA UFUK MİRAN VE DAVULDA UMUT AKALTIN'IN BULUNDUĞU GRUP DAHA ÇOK TÜRKÇE PARÇALARA AĞIRLIK VERİYOR.ŞU ARALAR BESTE ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERMEKTE OLAN SARPEDON YENİ ANLASTIGI NATUREL BARDA ÇARSAMBA CUMA CUMARTESİ GUNLERİ SAHNE ALMAKTADIR...

-Grubun Web Sitesi : http://sarpedon.rockmekan.com

Crash

2005 yazında Nazilli'de kurulduk. Grup olarak amacımız istediğimiz müziği yaparock sevdirmek. Her ne kadar zaman zaman maddi kaygılar yaşasak da amacımızı sürdürme fikrindeyiz. Bu ateş yandı bi kere sönmez de. Hiç durmadan rocka varsanız; bizim gibi rocktan bıkmıyorsanız; bizi dinlemeye dewam edin....

-Grubun Web Sitesi : http://crash.anatolianrock.com

Kırmızı

KIRMIZI dört kadın müzisyenin bir araya gelmesiyle 2005 yılında kuruldu. Gruptaki tüm üyelerin farklı projelerdeki müzikal geçmişleri,alt yapıları ve önemli hocalardan aldıkları eğitimleri farklı bir çizgi yaratmaktadır. Grubun cover çalışmalarının yanı sıra beste çalışmaları da sürmektedir.

-Grubun Elemanları :

Vokal & Gitar : İDİL ÇAĞATAY
Gitar : FULYA AKGÜN
Davul : ASLI POLAT

-Grubun Web Sitesi : http://kirmizi.anatolianrock.com

Kaybeden Tribi

Kaybeden Tribi 2005 yılında kuruldu. Grubun solisti Sercan Candemir, grubun gitaristi Mahmut Gül ile müzik yaparken grubun basscısı Emre Bulut'uda kadroya kattılar. Ardından Sercan'ın önceden çalıstığı baterist Gürcan Hakanoğlu'nun üçlünün yoluna çıkmasıyla Kaybeden Tribi olusmus oldu. Kaybeden Tribi kendi müziğini kendi yapar. 4 müzisyenin Adana doğumlu olmasından başka diğer bir ortak özelliği ise, Kesmeşeker'den etkilenmiş olmalarıdır..

-Grubun Web Sitesi : http://kaybedentribi.anatolianrock.com

Ruşen Alkar

Felaket Bölgesi 2006 yılında müzik çalışmlarını tek başına sürdüren Ruşen Alkar'ın, grup kurma isteğiyle yanıp tutuşan blues aşığı arkadaşlarını bir araya getirmesi sonucu İzmir'de kuruldu.Grubun iki gitaristi Gökhan Şen'nin(Akademisyen) ve Umut'un(Öğrenci) Ekişehir'de yaşaması sebebiyle grubun bir ayağı Eskişehir'dedir.Basta Gökhan Pekcan(Avukat), davulda Anıl Işık(Öğrenci) ve vokalde Ruşen Alkar'dan (Öğretmen) oluşan grup büyük bir enerji ve müzik yapma isteğiyle çalışmalarına devam etmektedir..

-Grubun Web Sitesi : http://rusenalkar.anatolianrock.com

Desakort

Desaccorde 2005 yılında Ankara da kuruldu daha önce aynı grupta çalan Batu Dasçi ve Mert Karlik(KUL)kendi gruplarini kurdular davula Ömer Uyanik Bass a Arcan Tigrak gelinca kadro tamamlandi.Sonraki 2,5 aylik süreçte grup 7 kez eleman degistirdi...son olarak tarz degisikligiyle ilk kadrodan geriye kalan Arcan Tigrak ve Ömer Uyanik önce Gülce Gürler i daha sonra Anil Dursun u ve son olarak bizimle 3 konsere çikan Mert Tüzmen(Inferno Reloaded)yerine gitara Death Tribute gitaristlerinden Esat Basol u kadroya dahil edince kadro tamamlandi...

-Grup Elemanları :

Gülce Gürler - Vokal - Keman
Esat Basol - Gitar - Back Vokal
Anil Dursun - Gitar
Arcan Tigrak - Bass
Ömer Uyanik - Davul

-Grubun Web Sitesi : http://desakort.rockmekan.com

Granit

ANKARA'da rock müzik severlerin yakından tanıdığı GRANİT, vokalde Selçuk Keskingöz, gitarda Emre Öz, davulda Ertekin Bayındır ve bas gitarda Anıl Karaman'dan oluşan kadrosuyla sahne performanslarına ve albüm hazırlıklarına devam ediyor. Sahnedeki yüksek performansı ve yerli - yabancı geniş repertuarıyla adından sıkça söz ettiren Granit, aynı başarıyı üzerinde çalıştıkları albüme de taşımayı hedefliyor. Bestelerinin demo kayıtlarını evde kendi olanaklarıyla yapıp, internet aracılığıyla dinleyicilerine ulaştırırken aynı zamanda bu besteleri sahnede de seslendiriyor.

-Grubun Web Sitesi : http://granit.anatolianrock.com

Anektod

Anektod grubu 2003 senesinde kurulmuştur. Ancak evrimini yeni tamamlamış bulunmaktadır. Bütün hazırlıkları ve alt yapısı hazır durumda olan grubumuzun faliyetleriyle bundan sonra sıkça karşılaşacaksınız. Grup üyelerinin öz geçmişini okuyacak olursanız hiç bir üyenin müzikle yeni tanışmadığını yaşları genç bile olsa senelerdir müzikle iç içe yaşadıklarını göreceksiniz. Önümüzdeki günlerde sitemize koyacağımız demolarda ne demek istediğimizi anlıyacaksınız..

-Grubun Web Sitesi : http://anektod.anatolianrock.com

Anadolu Sokağı

ANADOLU SOKAĞI adlı müzik grubunu, İzmir Bayraklı Lisesi öğrencileri oluşturmaktadır. Okul korosunda biraraya gelen grup üyeleri, grup kurmaya karar verir ve bir çok yerde konser vermeye başlar. Bayraklı Lisesi'nde yardım konseri düzenleyerek öğrenciler tarafından oldukça sevilmiştir. Yolun başında olduğumuzu biliyoruz. Yolun sonuna dek gideceğimizden eminiz

-Grubun Web Sitesi : http://anadolusokagi.anatolianrock.com

Apolitics

2003 yılının aralık ayında Murat ve sarpın iki klasik gitarla 'iki yol' şarkısını çalmasıyla Kurtuluş'ta bi odada kurulan grup, 1 buçuk sene bu ikilinin eleman aramasıyla ve çalışmasıyla devam etti. Gökte aradığını kendi sınıfında bulan grup Cem'i bas gitarist olarak alarak beste çalışmalarına dewam etti. 2005 yılında can ve yunusun da gruba katılmasıyla son şeklini alan grup daha çok beste üzerine yoğunlaşmaya çalışmaktadır. Daha sonra Yunus'un ayrilmasiyla olusan boslugu Tahir'le dolduran grubumuz calismalarina devam etmektedir..

-Grubun Web Sitesi : http://apolitics.rockmekan.com

The Domination

2001 yılında Akif(Bass) ve Muharrem(Davul)'in bir cover grubu kurmasıyla grubun temelleri atıldı. 2003 yılı Haziran ayında grubun davulcusu Muharrem'in grubtan ayrılmasıyla, konserlere bir müddet ara veren grup daha sonra da gitaristleri Mehmet'le yollarını ayırdı. (Ağustos 2003).Bu dönemde Akif ve Elif grubun Cover formatını değiştirmek ve daha ileri dönük projeler için beste yapmaya başladılar.Tam herkesin(!)grup dağıldı dediği dönemde gitarlara grubun sıkı dostu olan Önder alındı(Eylül 2003).

-Grubun Web Sitesi : http://thedomination.dinozoruz.com

Kharon

Death metal konusunda buyuk bir yol katetmek icin KHARON grubu 2005 yilinda mersin universitesi öğrencileri cagdas(ritim gitarist ) ve ozan(vokal) tarafindan kuruldu.Grubun bunyesine kurulum asamasinda katilan ender (ikinci ritim gitar),serhat(bass gitar) ve nebii ise (solo gitar) gruba dahil oldlu. Fakat grubumuz Mersinde death metal calabilecek bir davulcu bulamadigindan calismalarina baslamakta gucluk cekti.Gruba en son katılan Onur(davul - euthanasia ) KHARON un arkasinda davulu tokmaklamaya baslayarak grubun calismalarina hiz verdi. Ve KHARON Mersinde ve Mersin Üniversitesinde bir ilki gerçekleştirerek mersinin ve üniversitenin ilik Death metal konserini verdi,ilk konserine universite bunyesinde İstemihan Talay kongre salonunda geniş bir seyirci kitlesinin önünde 22 Mart 2005 tarihinde buyuk bir basariyla cikti.Bu konserde cover calismasi olarak grubumuz Sepultura - ,Agatho Daimon - Venom' - Nightfall - Six Feet Under' - Manowa - ,Hypocrisy - ve son olarak İsveçin kralları olan Amon Amarth gibi grupların parçalarını coverladi. ve grup büyük bir ilgi ver merakla Mersinde ve çevre illerde kitlesini toplamaya başladı. Bu yilin sonunda Ender ve vokalist Ozan'ın mezun olmasiyla birlikte, vokal olarak Andaç Gruba dahil oldu, grup ritim gitarist sayisini 1 e indirip calismalarina tam gaz devam etti. Grubumuz ilk olarak cover calismalarıyla yoluna devam ederken şu sıralar demo çalışmalarına ağırlık verdi ve daha sonra Mersin' de Saloon Paris'te ve Adana'da üniversite bahar şenlikleri, Cukurova Rock Fest 1-2 ve yine adanada çeşitli konserlerde sahne alarak tüm güneyde varlığını tam anlamıya ortaya koymuştur. Grubumuz calismalarina tum hiziyla dewam etmekte ve demo cikarma hazirliklari yapmaktadir.

-Grubun Web Sitesi : http://kharon.rockmekan.com

Arena

Her ne kadar zaman zaman para için eglence müzigi yapsada, bu grup elemenlarının bir araya geldigi ilk andan beri,birey olarak herkes kendi müzigini yapmasına ragmen(bu icsel melodiler üst üste geldiklerinde de yeni ve akıcı bir müzik dogdugu icin)tatmin edici olmustur. Her birimizin farklı yasadıgı bu tatmin, her hangi birimizde bile eksik olsa bu müzik olamaz. Yasadıgımız an ve o anda yasadıgımız yerin dip gürültüsü, sokak, insanlar ve tabiat ortak hislerimize carpısınca bu sesler ortaya cıkıyor. Dinlemenizi, anlamanızı, uygulamanızı, tatmanızı diliyoruz...İYİLİKLER VE FARKINDALIKLAR!

-Grubun Web Sitesi : http://arena.anatolianrock.com

Hücre

Kendine özgü tarz ve düzenlemeleri ile dikkat çeken Hücre, bir beste grubudur... Toplam 6 kişiden oluşan Hücre içerisinde,1 bayan vokal, 2 gitar, bass , klavye ve davul bulunmaktadır .. 2006 yılında kurulan Hücre, çalışmalarına başladıktan yaklaşık 1,5 ay sonra Arcadium Amatör Müzik yarışmasına katılmış ve ön elemeyi geçip ilk 6 grup içerisine kalmıştır. Ankara'da düzenlenen yarışmada canlı performans sergilemiştir. Yarışmanın ardından çalışmalarına hızla devam eden grup, Nokia Super Sound yarışmasına ve Battle Of The Bands yarışmasına katılmıştır.

-Grubun Web Sitesi : http://hucre.anatolianrock.com

Karabaht

Karabaht grubu baterist erdem öztürk tarafında 2003 yılında kurulmustur. Grubun üyeleri baterist erdem ÖZTÜRK, bas gitar samet TOPSEVER, vokal-gitar emre KARAGÖZ, gitar umut KADİROĞULLARI'ndan oluşmaktadır. Amacımız bar grubu olmak değil kendi bestelerimizle kendi sözlerimizle sarkılar yapıp iyi bir yerlere gelmektir. Tarzımız hard rock.

-Grubun Web Sitesi : http://karabaht.anatolianrock.com

Kara Sayfa

2003 Yılında zonguldak ta arkadas ortamında hasanın sarkılarına eşlikederken aklımıza geldi grup kurmak. İlk demomuzun içerisinde gecen bir kelime ile grubumuzu isimlendirdik. Boylelikle ilk adımlarımızı attık ve üç yıl sonunda sizlerle paylaşmaya karar verdik. Bestelerimizi ev ortamında yaptığımız ve imkanlarımız kısıtlı olması nedeni ile seslerde çok iyi bir sonuç alamıyoruz. Diğer üzücü olay ise bulunduğumuz şehirde studyo bulunmaması. Tamamen kendi çabalarımızla birşeyler yapmaya çalısıyoruz...

-Grubun Web Sitesi : http://karasayfa.anatolianrock.com

GeceGece

gecegece 1998'de Ankara'da kuruldu. 2000 yılı sonuna kadar Ankara'da Saklıkent, Jade, Nüans gibi barlarda sahne aldı. 1999'da 4. Roxy Müzik Günleri'nde ödül alan beş gruptan biri oldu. Aralık 2000'de gerçekleşen II. Avrupa Gençlik Festivali'nde sadece kendi şarkılarını çaldığı konserin ardından bitkisel hayata girdi. 2000-2005 arasındaki dönem yeni şarkılar yazarak, çeşitli müzisyenlerle kayıtlar yaparak, kadro değişiklikleriyle ve biraz sıkıntılı geçti. 2005'te gecegece kendine geldi... Sibel, Onur, Gökçe ve Murat, inandıkları müzisyen arkadaşlarıyla (Murat Köselioğlu ve Şinasi Celayiroğlu) birlikte bu sitede dinlediğiniz kayıtları yaptılar. 11. Roxy Müzik Günleri'nde finale kaldılar. Yeni şarkılar, kayıtlar ve konserler için çalışmaya heyecanla ve zevkle devam ediyoruz. Bundan sonra sahnede Murat Köselioğlu (tuşlu çalgılar) ve Alper Sarıoğlu (elektrik gitar) bizimle birlikte olacak.

-Grubun Web Sitesi : http://gecegece.dinozoruz.com

Emin Kuştarcı

Sivas doğumlu olan Emin KUŞTARCI, ilk, orta, lise öğrenimini Sivas'ta tamamlamıştır. Profesyonel müzik yaşamına üniversite yıllarında başlamış, bir çok konser vermiş ve mezun olduktan sonra İstanbul'a yerleşerek müzik yaşamına burada devam etmiştir. Bir çok ünlü isimle çalışmaları olan Emin Kuştarcı halen kurmuş olduğu küçük bir stüdyoda kendi çalışmalarını sürdürmektedir.

-Grubun Web Sitesi : http://eminkustarci.anatolianrock.com

A-Kopist

12 Eylül 2005 tarihinde hissettiklerini, fikirlerini, hayallerini, düşüncelerini teknikleri yettiğince müziklerine yansıtmaya çalışan dört gençten kurulmuş olan gruptur AKOPIST... Müzik yapmaktır, sorgulamaktır, yanlışlara karşı durmaktır,protest olmaktır AKOPIST... Taklit etmemek, üretmek, özgün olmak, yaratmaktır AKOPIST...

-Grubun Web Sitesi : http://akopist.rockmekan.com

Metronom

Metronom Grubu Kurucusu gitaristi tüm şarkıların bestecisi olan Sefer SARI'nın 2000 yılında Ankara'dan dogdugu şehir oLan zonguldagın Devrek iLçesine geri dönmesi ile start aLdı... Grup iLk önce amatörce başladıgı çalışmalara çeşitli barlarda we konserlerde sahne alarak profesyönellige adım attı son 2 senedir Uluslar arası Devrek Baston ve Kültür Festivalinde ünlü sanatçılarla beraber konserlerde yer aldı Grubun Kurucusu ve Gitaristi Sefer SARI uzun zamandır üstünde çalıştıgı besteleri ankarada grupLa beraber kayıt yaptı...

-Grubun Web Sitesi : http://metronom.anatolianrock.com

Kirli Beyaz

Bazı Şeylerin Farkında Olmak Gözlerini Kapatıp Kalbinle Bakmaktan Daha İyidir. Görmekle Bakmak Arasındaki Fark Geyiği Herzaman Bizi İğrendirmiştir.Varoluşumuzun Tek Bir Nedeni Vardır Oda Yokoluşumuz Öncesi Geçen Zamanda Yarattıklarımızdır. Herzaman Bişeler Yapmak Hiçbirşey Yapmamaktan İyidir, Bizde Onu Yapıyoruz İşte Sessis Kalmıyoruz Son Marşımızı Herzaman İnletiyoruzz...

-Grubun Web Sitesi : http://kirlibeyaz.anatolianrock.com

Animated Dreams

1989 Yılında müzik hayatına atılan Hakan uzun bir maraton sonunda Animated Dreams isimli grubu irandan transferi Amir A.Gzadeh ile kurdu ve Gruba vokal olarak Cem Altun'un da gelmesi 2.gitar sıkıntısını da gidermiş olup gruptan çıkartılan baterist Azer yerine daha yaratıcı ve kaliteli bir baterist ile devam etmek üzere araştırmalara başlamıştır.Yakın zamanda yeri boşalan bateriye 1 vucut oturtup yollarına devam edeceklerdir.

- Grubun Web Sitesi : http://animateddreams.anatolianrock.com

Bogus

Grup şimdilik 2 kişişden oluşup temelleri 2003 yılında ısparta da atılmıştır.ozzy nin ıspartaya gelmesi gündeme geldiğinde bu sayı 3 e çıkar. evren parçaların sözlerini ve müziklerini bahadır ise geri kalan herşeyi yapar.(melodiler geçişler düzenlmeler vs...) ozzy ise joker adam olup yerine göre davul yerine göre bas yerine göre akustik gitar çalarak desteğini gösterir. çeşitli bar programları ve amatör sahnelerde yer alan grup kendi parçalarına ağırlık vermek maksadıyla bu alanlardan elini ve ayağını çekmiştir. (bulunduğu şehir itibarı ile Bogus), kendine hiç bir zaman ayak uyduracak bir basçı ve davulcu bulamadğı için parçalarını insanlara aktaramamıştır.oysa ki şimdiden elinde 3 albumluk parca bulunmaktadır. yakın zamanda çok daha ciddi kayıtlarla karşınıza çıkmayı hedefleyen grubun misyonu rock müziği türkiyeye öğretmektir.bunun için olmayan imkanlarla elinden geleni yapmaya devam eden Bogus bütün provalarını ev ortamında ya da bilgisayar ortamında gerçekleştirmektedir.

-Grubun Web Sitesi : http://bogus.anatolianrock.com

Bogus

Grup şimdilik 2 kişişden oluşup temelleri 2003 yılında ısparta da atılmıştır.ozzy nin ıspartaya gelmesi gündeme geldiğinde bu sayı 3 e çıkar. evren parçaların sözlerini ve müziklerini bahadır ise geri kalan herşeyi yapar.(melodiler geçişler düzenlmeler vs...) ozzy ise joker adam olup yerine göre davul yerine göre bas yerine göre akustik gitar çalarak desteğini gösterir. çeşitli bar programları ve amatör sahnelerde yer alan grup kendi parçalarına ağırlık vermek maksadıyla bu alanlardan elini ve ayağını çekmiştir. (bulunduğu şehir itibarı ile Bogus), kendine hiç bir zaman ayak uyduracak bir basçı ve davulcu bulamadğı için parçalarını insanlara aktaramamıştır.oysa ki şimdiden elinde 3 albumluk parca bulunmaktadır. yakın zamanda çok daha ciddi kayıtlarla karşınıza çıkmayı hedefleyen grubun misyonu rock müziği türkiyeye öğretmektir.bunun için olmayan imkanlarla elinden geleni yapmaya devam eden Bogus bütün provalarını ev ortamında ya da bilgisayar ortamında gerçekleştirmektedir.

-Grubun Web Sitesi : http://bogus.anatolianrock.com

Eversoris

2005 yılının yaz aylarında kurulan grup, o günden beri kendi besteleri üzerinde çalışıyor. Bir davulcu ve bir basçı değişikliğinden sonra bugünkü kadrosuna ulaşan Eversoris, seri, teknik ve melodik öğeleri harmanlayıp, elemanların bireysel etkilenimlerini de müziğine yansıtmaktadır. Şu an kayıtlı 3 parçası olan grup, çeşitli organizasyonlarda boy göstermektedir.

-Grubun Web Sitesi : http://eversoris.anatolianrock.com

Witchboiler

Adana'da Müzik gruplarının alıp başını gittiği adeta elini sallayanın bir grup kurduğu şu günlerde WiTchBoiLeR'e gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır... Adana'nın En iyisi oLmaya devam edeceğiz...

-Grubun Web Sitesi : http://witchboiler.rockmekan.com

Antikor

Grup ilk olarak 2003 yılında "heavy metal/thrash" coverları yapmak üzere İzmir'de kuruldu. Bu haliyle D.E.Ü. 2004 Bahar Şenlikleri'nde bir konser verdi. Ama 2004 yılında "Bas gitar" ve "Vokal" kadrosunun değişmesiyle tarzını da değiştirdi!.. Son kadrosuyla İzmir'de bir süre bar programı yaptı. Ama bar sahibi bütün gruba toplam 20 YTL (o zamanın parasıynan 20.000.000 TL ) verince bıraktı tabii!.. Sonra çalışmalar sonucu "Ayrılık Rüzgarı" isimli bir beste üretti. Hatta bu şarkıya bir de klip çekti!.. Grubun ilk bestesi "Ayrılık Rüzgarı", "Demolarımız" kısmında beğenilerinize sunulmuştur.

-Grubun Web Sitesi : http://antikor.anatolianrock.com

Gerçeğin Hayali

2001 Yılında Samed ve Barış tarafından kuruldu. 5 yıldır bursa ve diğer şehirlerde sahne almaktadır grup üyelerinin farklı müzikal tarzlara sahip olmasına ragmen ortak payda olarak progressive hardrock benimsenmiştir beste çalışmalarımız 2004 yılından beri sürmektedir.

-Grup Elemanları :

Vokal : Armağan Biliş
Solo Gitar : Samed Girgin
Bass Gitar : Alper Aktaş
Davul : Barış Bozoglu

-Grubun Web Sitesi : http://gerceginhayali.rockmekan.com

Jade

Grup 2005'in baharında kurulmasına rağmen grubun elemanlarının son hali 2006 ocağında kesinleşmiştir. Grup geçen sene Taksim Jazzstop ve çeşitli mekanlarda günlük konserler verdikten sonra bu sene devamlı programlar için yoğun bir tempoyla çalışmalarına başlamıştır... Bunun sonucunda grubu artık her perşembe Taksim Depo'da canlı izleme şansınız vardır... Grup elemanlarının her birinin müzik deneyimleri sayesinde grup kısa zamanda ii bir repertuar oluşturmuştur... Uzun lafın kısası her grup kendini en güzel şekilde sahnede ifade eder...

-Grubun Web Sitesi : http://jade.rockmekan.com

Undercurse

Grubun temelleri 2004 eylülünde gitaristler ziya ve fatih önderliğinde atıldı.anadolu üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği bölümünde aynı sınıfta yer alan gitaristler grubu kurmaya karar werdiler we çalışmalara çift gitar olarak basladılar.grubun kurulma aşamasındaki ilk periyotta ortaya çıktı ki sert we solo performansların öne çıktıgı bir sound grub müziğinin temeli olacaktı.ancak grubun tamamlanması için acilen bir bas we bateriste ihtiyaç wardı.ilk önce rock klübü toplantısında tanışılan geçici bir baterist gruba dahil edildi.daha sonra yine elektrik elektronik bölümü aynı sınıftan aslen kendi grubunda gitar+vokal yapan erman basçı olarak gruba alındı.grubun ilk hali belirmişti ancak bir iki stüdyo performansından sonra bateristin yetersiz kaldığı anlaşıldı.bu durum çalışmaları aksattı elbette ancak gitaristler grubun gitar altyapılarını oluşturmak için bireysel çalışmalarını dewam ettirdiler.ikinci seneye gelindiğinde grup aradığı bateristi bulmuştu.osmangazi endüstri mühendisliğini kazanan burçin eskişehire gelir gelmez grubun bateri sorunu da çözülmüş oldu.baslarda ise erman dewam etmekteydi.grubun bu sefer gerçekten temeli oturmuştu we bu sağlam stüdyo performansalrıyla da ispat edildi.artık tek sorun vokaldi.baslarda geçici vokalliği fatih üstlenmişti daha sonraları ermenla birlikte grubun vokal sorunu çözülmeye çalışıldı we bugünlere kadar gelindi.gerçek şu ki grup hala sağlam müzik altyapısına uygun gerçek vokalini bulamadı ve vokal arayışlarını sürdürmekte. undercurse temel olarak ekolü olan heavy metalin baba grupları metallica,iron maiden,megadeth,pentegram....vb parçalarını icra etmenin yanında kendi sert,saglam soundına yakışır grubun ortak ruhunu yansıtan besteler oluşturmaya da baslamıstır. undercurse iki akordan oluşan basit,kolaycı,popüler amaçlı yapılan hertürlü müziğin karşısında olmuştur we olmaya da dewam edecektir.bunun yanında da gerçekten müzik icra etmek isteyen,bunun için emek harcayan,müziğin hakkını weren herkesin de daima yanında olacaktır.

-Grup Elemanları :

rhythm-lead guitars+vocals : fatih
rhythm-lead guitars : ziya
drums : burçin
bas+vocals : erman

-Grubun Web Sitesi : http://undercurse.anatolianrock.com

Fudge

Fudge 2005 yilinda, Ankara'da kurulmus bir cover grubudur..vokalde filiz koksel, gitarda ayca turhan, bas gitarda ozan uzgun ve davulda ugur ceylan'dan olusan grup placebo, nirvana, starsailor, morrissey, suede, manic street preachers, the killers gibi gruplarin sarkilari uzerinde calismaktadir..

-Grubun Web Sitesi : http://fudge.anatolianrock.com

Kaosis

2004 yılında.. Serhat, Fırat, Oytun tarafından kurulmuştur.. ilerleyen dönemlerde gruba Gökçen`in ve Aykut`un katılımıyla as kadroya ulaşılmıştır.. grup birçok bar ve festival konserleriyle yoluna devam etmektedir.. grup bu son evrelerinde bascısı gökçenin bazı bar ve festival programlarında yer alamadıgından gruba 2. bascı olarak Berk dahil edilmiştir.. grup şu anda zonguldak ve çevresinde çeşitli bar ve festival organizasyonlarında canlı performanslarıyla sahnede yerini almaktadır.. grup bundan 1 yıl önce gölge isimli çokta başarılı olmayan 1 demo yayınlamış ve 6 ay öncede kendi imkanlarıyla yaptıkları 4 şarkılık(3 beste 1cover) ep sini zonguldak ve çevresinde elden dagıtmıştır.. grup son dönemlerde çıkan bestelerin yavaşlıgından şikayet ederek..yeni kayıtları için hareketli beste çalışmalarına başlamıştır.. bizi dinlediginiz için size sonsuz sükranlarımızı sunarız..

-Grubun Web Sitesi : http://kaosis.anatolianrock.com